Søstjerner i foder kan give dobbelt gevinst

Foto: Christell Maria Iversen

Muslingebranchen krydser fingre for ny idé, hvor overflod af søstjerner bruges som foder, og dermed ikke spiser muslingerne.

Det har gennem mange år været et problem, at store mængder af søstjerner skader muslingebestanden i Limfjorden. Men nu ser det ud til, at der er fundet en løsning, der både kan gøre Limfjordens store søstjernebestand til en mindre guldgrube, og samtidig hjælpe muslingerne. Det skriver Limfjord Update.

Idéen går på, at de proteinholdige søstjerner skal bruges i foder. Agro Korn i Videbæk er i gang med at undersøge mulighederne for at forarbejde søstjerner, så de kan bruges til foder, og muslingebranchen glæder sig over, der ser ud til at være fundet en løsning på problemet med de mange søstjerner.

- Vi har været til et møde, og vi skal til et møde igen her sidst i august, og der håber jeg på, vi kan få en forretningsplan på plads, så vi kan få startet samarbejdet op og komme i gang, siger Viggo Kjølhede, der er formand for Foreningen Muslingeerhvervet til Limfjord Update.

Ifølge biolog ved Dansk Skaldyrscenter Carsten Fomsgaard er der dog brug for mere viden og søstjernebestanden i Limfjorden, inden man kan sige, om søstjernefoder vil blive en succes.

Flere nyheder fra TV2 Nord