Søstjerner kan ende i grisetruget

Søstjerner i Limfjorden spiser blåmuslinger og truer muslingefiskeriet. Forsøg skal nu vise, om det kan betale sig at lave mel af søstjernerne og bruge det til foder til blandt andet grise.

100 ton søstjerner er sendt fra havnen i Nykøbing Mors til undersøgelse - her skal det klargøres, om der er økonomisk gevinst i at lave mel af søstjernerne og bruge det til foder. Det skriver DR Midt & Vest.

Limfjordsfiskerne har forsøgt at gøre søstjernefiskeriet til en forretning, men det er ikke lykkedes. Fragtomkostningerne har været for store, da søstjernerne blev sendt til en fiskemelsfabrik i Tyskland.

I stedet prøver foreningen Muslingeerhvervet at lave en aftale med DAKA i Danmark, som mener, at de kan lave melet lidt billigere, end de kan i Tyskland. På den måde holder man også fragtomkostningerne nede.

- Holder det stik, kan der godt komme en lille forretning ud af det. Melet kan vi godt afsætte. Vi har købere parat, siger Viggo Kjølhede fra foreningen Muslingeerhvervet til DR Midt & Vest.

Hvis forsøget viser, at det kan være indbringende at lave melet i Danmark, så har limfjordsfiskerne en aftale om at levere 500 tons søstjernemel til karpefoder.


Seneste nyt

fra Nordjylland