SOSU-elever lærer i virtual reality

Nye teknologier skal gøre undervisningen på SOSU Nord mere håndgribelig og samtidig klæde eleverne bedre på til praktikken.

Virtual Reality og Green Screens. Det lyder som noget fra en computerpil eller en filmoptagelse, men faktisk er det ved at blive hverdagen på SOSU Nord, hvor man uddanner social- og sundhedspersonale.

Iført VR-briller, kan eleverne bevæge sig ind i menneskekroppen. For eksemepl kan man gå helt ind i lungen og opleve, hvordan luften trækkes ind og ud.

- Det er rigtig spændende, der er mange flere detaljer fremfor, at man sidder og læser i en bog, siger Natacha Kirk, som er en af de studerende, der har prøvet den nye teknologi.

Også Kimberly Pedersen er begejstret efter hendes tur ind i den virtuelle menneskekrop.

- Det er så virkeligt. Man kommer ind og ser det på en helt anden måde i forhold til bøgerne, hvor det bare er et billede, siger hun.

Derfor ser de studerende da også frem til at skulle have endnu mere undervisning med virtual reality.

- Jeg synes hurtigt at undervisningen kan blive langtrukken, hvis det er tavleundervisning eller at man skal sidde og læse i en bog. Så det her med, at man kommer ud og får lov til at bruge sin krop, og man får lov til at gå lidt mere i dybten med tingene, det tror jeg, det vil være rigtig godt, siger Natacha Pedersen.

Det er Videnscenter for Velfærdsteknologi Vestdanmark der sammen med SOSU Nord har introduceret de nye teknologier i undervisningen. Forventningen er, at eleverne kan få et stort udbytte af de alternative undervisningsformer.

Vi har en mulighed for at give de elever, som har lidt svært ved at lære ved bare at sidde og lytte eller læse og faktisk give dem en mulighed for at lære ved at komme op og være mere aktive, siger Bent Fuglsbjerg, som er leder af kvalitet og innovation på SOSU Nord.

Fremtiden er dog ikke kun virtuel. For SOSU-faget handler i bund og grund om mennesker, og derfor er den virelige verden med rigtige mennesker og menneskekroppe stadig en vigtig del af uddannelsen.

- Praktikforløbene anser vi stadig for at være det, der er det virkelige. Her prøver vi måske bare på at forberede eleverne forud for et praktikforløb og forberede dem lidt bedre på at komme ud, så de har en bedre forestilling af, hvad der venter, siger Bent Fuglsbjerg.

Det er planen at udvikle et virtuelt plejecenter, som man ved hjælp af virtual reality kan bruge i undervisningen.


Seneste nyt

fra Nordjylland