Søværnet bygger nyt skib i Nordjylland

I dag fik Karstensens Skibsværft i Skagen papir på, at de skal bygge et nyt skib til Søværnet. Skibet forventes at være klar i 2017.

Den aldrende kutter TULUGAQ skal udskiftes efter 30 års tro tjeneste. I stedet skal et nyt skib bruges til operationer i Nordatlanten.

I dag blev kontrakten underskrevet med byggeværftet Karstensens Skibsværft A/S i Skagen, som skal bygge det nye inspektionsfartøj.

Skibet skal blandt andet bruges til at opmåle farvandet omkring Grønland og til at ombordtage flydespærringer, som skal kunne udlægges for at inddæmme olieforurening.

En besætning på 18-20 mand skal arbejde på det nye inspektionsskib.

Dansk Metal forventer, at ordren vil skabe omkring 200 job i det nordjyske, som især vil gå til faglærte smede og skibsbyggere.

Den nordjyske folketingspolitiker Bjarne Laustsen, der er maskinarbejderuddannet, har arbejdet for at inspektionsfartøjet skal bygges i Nordjylland.

- Jeg er glad for, at skibet kan blive bygget i Skagen og være med til at sikre arbejdspladserne på Danmarks nordligste værft, siger Bjarne Laustsen (S), der er medlem af forsvarsudvalget.

Skibet bliver cirka 72 meter langt og har en dybgang på 5 meter. Det forventes at tage over for TULUGAQ i 2017.


Seneste nyt

fra Nordjylland