Spadestik til billigere varme er taget

Foto: Ib William Christensen

I de kommende år kan det blive meget billigere at være varmekunde. I hvert hvis man bor i Sindal. Mandag blev første spadestik nemlig taget til byens nye varmeværk.

Byggeriet af et nyt varmeværk nord for Sindal blev mandag officielt skudt i gang. Det første spadestik på marken, som skal lægge græs til det første varmeværk af sin art i Danmark blev taget.

- Jeg er stolt og utrolig lettet over, at alt det arbejde, vi har lavet, er lykkedes, siger Bjarne Christensen, formand for Sindal Varmeforsyning.

Det var Hjørring Kommunes borgmester Arne Boelt, der satte spaden i jorden for første gang.

- Der er noget fleksibilitet i anlægget - og det betyder at man får nogle flere muligheder at spille på, siger Arne Boelt (Socialdemokratiet), borgmester i Hjørring Kommune.

Det kommende værk i Sindal kan bruge næsten hvad som helst som brændsel. At værket bliver i stand til at bruge såkaldt biobrændsel, betyder også godt nyt for forbrugerne.

- Det vil resultere i, at prisen den vil falde for varmen til forbrugerne i Sindal, siger Bjarne Christensen.

Desuden kan Sindal Varmeforsyning se frem til statslige støttekroner, da det nye anlæg vil udlede mindre end 100 milligram NOx per kubikmeter røg, der ryger op gennem skorstenen.

Det nye varmeværk i Sindal kommer til at koste i alt 65 millioner kroner og skal efter planen stå færdigt til september 2018. 

01:51 Luk video

Flere nyheder fra TV2 Nord