Spæncom-strejke i Skalborg

Siden tirsdag har 123 timelønnede strejket på Spæncoms fabrik i Skalborg. Men selvom det koster alle penge, vil ingen af parterne bøje sig.

Én krone og 65 øre. Det er forskellen på Spæncoms lønudspil og det de arbejdende forventer. Derfor nedlagde de 123 timelønnede arbejdere i tirsdag arbejdet på Spæncoms fabrik i Aalborg efter en ønske fra flertallet.

Strejken viser lønmodtagernes klare holdning.

- Det her er vores måde at sige fra på. Vi vil have den løn, vi fortjener, siger tillidsmand Karsten Olsen.

Men det forstår administrerende direktør René Kjærsgaard-Nielsen ikke. Han mener, at den gennemsnitlige løn på 166 kroner er rigelig og højere end gennemsnittet for andre lønmodtagere med samme job. Men heller ikke det argument forstår de strejkende.

- De får 172 kroner i timen på vores fabrik i Kolding. Og vi mener, vi er lige så meget værd som dem, siger tillidsmand Karsten Olsen.

Så længe strejken fortsætter forhandles der ikke mellem de to parter. Og direktøren overvejer også de yderste konskevenser, hvis ikke arbejderne stopper den ulovlige strejke.

- Vi vil ikke holdes som gidsler. Så hvis de fortsætter strejken, så må vi i sidste ende fristille dem eller rykke produktionen til Kolding eller Vemmelev, siger direktør René Kjærsgaard-Nielsen.

Ledelsen gav i mandags et udspil på en lønstigning med 1,85 kroner i timen, som er 50 øre mere end hvad inflationen bidrager til. Men lønmodtagerne er ikke tilfredse, og kræver i stedet en stigning på 3,50 kroner.

Lønmodtagerne mødes igen i morgen klokken 06.45 for at diskutere fremtiden.


Seneste nyt

fra Nordjylland