Spar Nord advarer: Telefonsvindlere på spil lige nu

Pas på med hvad du fortæller om dig selv i telefonen. Lige nu er svindlere på spil og ringer og udgiver sig for at være Spar Nord.

Vær forsigtig med, hvad du oplyser om dig selv i telefonen. Den advarsel har Spar Nord netop sendt ud til sine kunder. 

- Vær opmærksom på, at svindlere lige nu ringer til Spar Nords kunder og udgiver sig for at være fra Spar Nord eller netbank support. Oplys i den sammenhæng aldrig adgangskoder, pinkoder, NemID-koder, oplysninger på betalingskort, CPR-nummer eller lignende, lyder advarslen på Sparnord.dk.

- Det er en velkendt fremgangsmåde, svindlerne benytter - kaldet spoofing, hvor det ser ud som om, svindlerne ringer fra et nummer, der tilhører Spar Nord, forklarer afdelingsdirektør og presseansvarlig i Spar Nord, Leif Lind Simonsen. 

I telefonen prøver svindlerne at franarre Spar Nord-kunderne personlige oplysninger. 

- Man skal aldrig udlevere hverken personnummer, bankoplysninger, Nem-ID eller andre personlige oplysninger over telefonen, advarer Leif Lind Simonsen. 

- Opkaldene har det til fælles, at svindlerne har talt engelsk og forsøgt at franarre kunderne vigtige informationer, de kan bruge til at begå økonomisk kriminalitet. I enkelte tilfælde har svindlerne også talt svensk, og vi har ikke hørt om, at der er talt dansk, siger Leif Lind Simonsen. 

Han har ikke for nuværende en opgørelse af, hvor mange tilfælde af svindelopkald, banken har registreret. 

\n     

 


Seneste nyt

fra Nordjylland