Spar Nord: Det er ganske få studerende, der kan købe egen lejlighed

Danbolig i Nørresundby mener, det bedre kan betale sig for de unge at købe egen lejlighed frem for forældrekøb, men Spar Nord fortæller, det oftest er urealistisk at låne pengene til det.

Hos Spar Nord finder man det ikke særlig realistisk, når Danboligs afdeling i Nørresundby påstår, at det bedre kan svare sig for de unge at købe lejlighed selv fremfor at benytte sig af forældrekøb.

Spar Nord forklarer, at det er kun er i yderst sjældne tilfælde, de låner boligpenge til studerende. 

- Vi har meget svært ved at se det ske. Har den studerende en opsparing, og er han på sit sidste semester af ingeniøruddannelsen eller på medicinstudiet, kan vi måske graduere lidt i det. Men vi ser ikke særlig mange sager, hvor vi finansierer lejlighed for folk på SU, siger direktør i Spar Nord Nørresundby, John Refsgaard.

Danbolig Kristjansen & Partnere mener ellers, at boligmarkedet er så godt i Nørresundby, at de unge stiller sig selv bedre økonomisk, hvis de selv køber lejlighed, istedet for at deres forældre køber til dem.

- Velmenende forældre, der køber lejlighed til deres børn, risikerer at gøre dem en bjørnetjeneste. Medmindre du er ude i at give børnene arveforskud, er det en skidt idé, for de unge kommer til at stå uden en krone på lommen, når de skal ind på boligmarkedet, siger Klaus Kristjansen, indehaver hos Danbolig Kristjansen & Partnere i Nørresundby i en pressemeddelelse. 

Danbolig refererer til 24-årige Chinthujan Vimalachandran, studerende på Tech College, der har lånt 1,2 millioner kroner, så han kunne købe en lejlighed på 84 kvadrameter.

Men John Refsgaard forklarer, at det kun vil være i ganske få tilfælde som med Chinthujan Vimalachandran, der har en elevplads og en opsparing, at en bank vil låne så mange penge ud til en studerende. 

- Skal du gældsætte dig for 1,2 millioner kroner, synes vi som udgangspunkt, du skal tjene 300-350.000 kroner om året. Vil man alligevel have lov at låne de penge, mens man er på SU, skal man have et studiejob, en betydelig opsparing og være i den absolut sidste fase af sin uddannelse, siger han. 


Seneste nyt

fra Nordjylland