Spar Nord-direktør åbner amerikansk børs

01:48

Foto: Picasa

1 af 2

Stor succes på amerikanske NASDAQ sender Spar Nord-direktør på talerstolen i New York.

Spar Nord-direktør Lasse Nyby skal mandag eftermiddag, dansk tid, åbne en af verdens største børser, NASDAQ OMX i New York.

Anledningen til at den, i amerikanske øjne, lille bank Spar Nord er relevant på det amerikanske aktiemarked skyldes deres store succes. På NASDAQ OMX' søsterbørs i København NASDAQ OMX Copenhagen er handlen med den nordjyske bankaktie nemlig femdoblet på tre år og alene på de sidste 12 måneder er værdien af en Spar Nord-aktie steget med 102 procent. Det gør aktien til den mest stigende aktie på det nordiske bankmarked i løbet af det seneste år. Begge dele kan tilskrives en øget interesse for banken fra blandt andet amerikanske investorer.

- For at være helt ærlig, så havde jeg ikke forestillet mig, at de amerikanske investorer ville vise så stor interesse for et - i global sammenhæng - lille selskab som Spar Nord, siger administrerende direktør i Spar Nord Lasse Nyby og fortsætter:

- Men vi blevet mødt af en betydelig interesse og ikke mindst et imponerende kendskab til vores forretning og vores marked i Danmark. Og vores deltagelse i NASDAQ-åbningen i dag er selvsagt yderligere vand på den mølle.

Dagens åbningstale er et resultat af flere års turné i USA og en langsigtet strategi, som skal gøre amerikanerne opmærksomme på Danmarks femtestørste bank.

Efter sin åbningstale skal Lasse Nyby ringe med klokken på NASDAQ, så handlen kan komme i gang, og amerikanerne kan købe flere Spar Nord-aktier.

Flere nyheder fra TV2 Nord