Spar Nord Fonden donerer fem millioner kroner til Aalborg Zoo

Aalborg Zoo søsætter et nyt stort grønlandsprojekt, som nu også får støtte fra Spar Nord Fonden.

Torsdag var det Grønlands nationaldag. Den anledning brugte Aalborg Zoo på at præsentere "Ekspedition Sikumiut", der er et nyt stort grønlandsprojekt, der omfatter en tredjedel af havens areal.

Med "Ekspedition Sikumiut" kan Aalborg Zoo blive verdens første zoologiske have med en afdeling, der alene har fokus på Grønland. "Ekspedition Sikumiut" er et utraditionelt zooprojekt, fordi det ikke kun sætter fokus på dyrene, men det samlede Grønland, herunder naturen, menneskerne og ikke mindst den grønlandske kultur.

Målet er, at man som gæst i Aalborg Zoo vil føle sig henført til Grønland.

- Udover at vi vil præsentere alle Grønlands landlevende pattedyr, er et af de absolutte nøgleord i grønlandsprojektet formidling omkring den grønlandske kultur. I området vil man også kunne opleve en grønlandsk bygd og tale med fangeren, der stolt deler ud af sine erfaringer med sælfangst eller møde kunsthåndværkeren, der laver tupilakker, og i den dunkle Tupilakskov med arktiske ulve vil der for de modige være mulighed for at opleve de grønlandske myter og fortællinger, siger Henrik Johansen, der er direktør i Aalborg Zoo.

Spar Nord Fonden har doneret fem millioner kroner til projektet.

- Vi har lagt vægt på, at vi ikke bare støtter et nyt dyreanlæg, men en sammenhængende fortælling om dyr, mennesker og kultur i Grønland, siger Steffen Nørgaard, der er direktør i Spar Nord Fonden.

- Vi vil gerne bidrage til at udbrede kendskabet om Grønland og livet i denne unikke del af Rigsfællesskabet, fortsætter han.

Aalborg Kommune, AAU og Aalborg Zoo's Bygge- og udviklingsfond støtter også "Ekspedition Sikumiut".


Seneste nyt

fra Nordjylland