Spar Nord Fonden støtter Cloud City med fem millioner

Det gigantiske kunstværk, der skal række 30 meter op i luften, er kommet et stort skridt tættere på at blive til virkelighed med en milliondonation fra Spar Nord Fonden.

Ny Carslberg Fonden donerede i sidste uge 10 millioner til det spektakulære Tomás Saraceno-værk Cloud City, der efter planen skal opføres ved de tidligere spritfabrikker i Aalborg.

Nu følger så Spar Nord Fonden, der med en donation på fem millioner kroner lader projektet sætte endnu en vigtig milepæl for realiseringen.

Cloud City skal bestå af 68 glaskuber på hver 4,5 meter i diameter og værket, der ventes at koste 100 millioner kroner, vil række hele 30 meter op i luften, og dermed blive mere end markant på havnefronten i Aalborg Vestby, der over de næste år skal gennemgå en omfattende transformation.

Udover Spar Nord Fondens donation på fem millioner kroner og Ny Carslberg Fondens 10 millioner har Aalborg Kommune bidraget med 25 millioner og Det Obelske Familiefond med hele 50 millioner kroner. 

Dermed mangler "blot" 10 millioner kroner, før det gigantiske kunstværk kan blive til virkelighed, og det glæder Spar Nord Fonden, at man kan bidrage til det:

- Der er tale om en for os større donation end det niveau, vi ellers uddeler bevillinger på, men banken har haft et større overskud, og dermed har vi glædeligvis også lidt flere midler at gøre med. Vi er overordentlig glade for at kunne støtte med et beløb, der kan være med til at sikre realiseringen af Cloud City, som vil være et fantastisk aktiv for Aalborg, siger direktør Steffen Nørgaard fra Spar Nord Fonden og fortsætter:

- Udviklingen de senere år i Aalborgs kunst- og kulturliv gør tidspunktet rigtigt til at sætte prikken over i’et med det store unika, som det planlagte kunstværk vil blive. Der bliver tale om et tilløbsstykke, som kan være med til at forstærke den positive udvikling og være med til at løfte de mange andre flotte initiativer, som omvendt også er en del af årsagen til, at Cloud City giver mening som kunstværk i Aalborg. 

Også Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen er begejstret for Spar Nord Fondens bidrag til Saraceno-værket, der spiller en væsentlig rolle i omdannelsen af "Spritten".

- Det er aldeles glædeligt, at Spar Nord Fonden med denne flotte bevilling også er med til at bringe Cloud City et stort skridt nærmere virkeliggørelsen. Jeg er meget taknemmelig for opbakningen til projektet og for bevillingen og håber, at den resterende finansiering af Cloud City hurtigst muligt kan skaffes til veje, så dette imponerende kunstværk kan blive til virkelighed, siger han. 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland