Spar Nord frygtede kæmpetab

Banken tog usædvanlige skridt for at få indsigt i Løkken Sparekasses udlån.

Spar Nord Bank var i september 2008 så bekymret for situationen i Løkken Sparekasse, at banken tog det helt usædvanlige skridt at skaffe sig adgang til at undersøge sparekassens 15 største udlånskunder. Det skriver NORDJYSKE.

Efter gennemgangen konkluderede Spar Nords direktion i et brev til Sparekassen Løkkens direktør, at "en del af kunderne efter vores opfattelse ikke er kreditværdige ud fra traditionel pengeinstitutpraksis - da flere har været i betydelige økonomiske vanskeligheder i tidligere lavkonjunkturer - hvilket har betydet betydelige tab for andre pengeinstitutter på tidligere tidspunkter."

Spar Nord havde ifølge NORDJYSKE god grund til at være bekymret over situationen i Løkken Sparekasse i efteråret 2008.

Banken havde nemlig ydet sparekassen et stort udlandslån, og hvis Løkken Sparekasse krakkede, så risikerede Spar Nord at lide et tab

Hvor mange penge, Spar Nord havde til gode i Løkken i efteråret 2008, vides ikke, men det fremgår af et brev fra Spar Nord til Løkken Sparekasse fra november 2006, at der på det tidspunkt var et udækket lån på 213 millioner kroner.

Administrerende direktør Lasse Nyby indrømmer i dag over for NORDJYSKE, at han tog et utraditionelt skridt, da han skaffede Spar Nord adgang til Løkken Sparekasses udlånsbog.

- Men det var også en helt udsædvanlig situation, der rådede tilbage i september 2008. Finanskrisen blæste med fuld kraft, og ejendomsmarkedet var i frit fald, og hvad angår Løkken Sparekasse, så kom der mange foruroligende signaler frem, siger han til NORDJYSKE.

Spar Nord endte med ikke at tabe en krone på udlånet til Løkken Sparekasse, selv om sparekassen gik konkurs få måneder senere.

Folketinget vedtog nemlig i begyndelsen af oktober 2008 Bankpakke I, der indebar en ubegrænset garanti for alle lån til danske pengeinstitutter, herunder Spar Nords lån til Løkken Sparekasse.


Seneste nyt

fra Nordjylland