Finanskommentator: Spar Nord klarer sig bedre end konkurrenterne

Det nordjyske pengeinstitut har torsdag offentliggjort regnskab for de første måneder af året, og vurderingen fra TV2s finanskommentator lyder, at nordjyderne klarer sig bedre end konkurrenterne, men spørgsmålet er hvor længe.

At bruge vendingen, at det går ufatteligt godt, vil nok være noget at en tilsnigelse for det aktuelle regnskab for Spar Nord, men spørger man TV2s finanskommentator, Ole Krohn, så har Spar Nord god grund til at sige, at det går godt. Især når man kigger på pengeinstituttets konkurrenter på markedet som for eksempel Sydbank, hvor man varsler tiltag som skal understøtte en bedre balance mellem indtjening og omkostninger.

Spar Nord er en god forretning, og når man kigger på egenkapitalforrentningen, som er et godt måleinstrument, så må man sige, at Spar Nord med en forretning på 13,1 procent ligger langt over, hvad andre pengeinstitutterne har kunnet præstere, siger Ole Krohn.

Han tilføjer, at Spar Nord for ham at se har været dygtige til at få kunderne til at efterspørge flere lån, og det nordjyske pengeinstitut har kapret større markedsandele i forhold til at andre på markedet.

- Det helt store spørgsmål er så, hvor længe holder det så, lyder det fra Ole Krohn, som tilføjer, at Spar Nord har været begunstiget af en konverteringsbølge, hvor de har været dygtige til at bruge deres nordjyske særkende og dygtigere end andre til at holde på værdibeholdningen.

- Jeg tror også, at Spar Nord selv nu lægger sig i selen for at finde en forretningsmodel, hvor de kan tjene penge, for der er ingen tvivl om, at det er pengeinstituternes forreningsmodel, der i disse tider er pressede - og det gælder også for Spar Nord, mener Ole Krohn.

 

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland