Spar Nord-kunder skal ikke frygte

En nedjustering af Spar Nords kreditvurdering vil ikke ramme kunderne.

Spar Nord er af det internationale kreditvurderingsinstitut Moody's udpeget til en af ni danske banker, der risikerer at blive ramt af en nedjustering af kreditvurderingen. Det kan betyde, at det bliver dyrere for banken at låne penge.
Spar Nords direktør, Lasse Nyby, vurderer dog, at kunderne ikke vil blive berørt af det, og kunderne bør heller frygte noget, vurderer TV2's finansredaktør, Ole Krohn.

- Det kan godt undre én, at en lidt kedelig regional bank, som kører en fornuftig forretning og har et pænt overskud, de kan komme i kløerne på Moody's. Grunden til at de kommer i kløerne på Moody's, er at man har taget alle banker over én kam, og så har man sagt, at de og de skal have nogle tæsk, fordi man er bange for den europæiske udvikling, ikke mindst med hensyn til gældskrisen. Men der er meget langt fra Grækenland og så til Spar Nord.

Og skulle Spar Nord blive ramt af nedjusteringen, kommer det muligvis slet ikke til at kunne mærkes.

- Når man risikerer at løbe ind i en nedjustering, så er det dyrere, hvis man skal ud og låne på markederne. Men det er sådan i Spar Nords eksempel, at her er der ikke behov for at man skal ud og låne på de her markeder. I hvert fald ikke så langt, jeg kan se frem. Og det vil sige, at Spar Nord har ret gode chancer for at ride egennem den her nedjustering, hvis den kommer, uden at det går ud over kunderne, siger Ole Krohn.


Seneste nyt

fra Nordjylland