Spar Nord leverer rekordregnskab

Foto: Spar Nord

01:05

Spar Nord har i dag offentliggjort sit regnskab for 2015 og det er det bedste i hele bankens historie

1 af 2

Med et resultat før skat på godt 1 milliard kroner har Spar Nord i 2015 leveret det bedste resultat i bankens historie.

2015 viste sig at være et fantastisk år for Spar Nord. I dag kom de med deres årsregnskab, og resultatet var særdeles positivt. Spar Nords resultat voksede i 2015 til 1.074 millioner kroner før skat svarende til en fremgang på 369 millioner kroner eller 52 procent sammenlignet med 2014, og det er nok til, at resultatet er det bedste i hele bankens historie, og et resultat, der forrenter egenkapitalen med 12,2 procent efter skat.

Rekordresultatet skyldes blandt andet, at Spar Nord i første kvartal opnåede en gevinst ved salget af aktierne i Nørresundby Bank. Dertil kommer en ekstraordinær høj aktivitet på bolig- og formueområdet i første halvår. Og resultatet er noget, der vækker begejstring hos bankes direktør.

- Det er svært ikke at være tilfreds med en bundlinje, der vokser til det højeste niveau nogensinde, siger administrerende direktør i Spar Nord Lasse Nyby om regnskabsresultatet i en pressemeddelelse.

Det flotte resultat er blandt andet kommet i hus på baggrund af frasalget af aktier i Nørresundby Bank, og Lasse Nyby maner da også til en smule besindighed over det gode regnskab.

- Vi er naturligvis bevidste om, at resultatet for 2015 er positivt påvirket af engangseffekter. Det gælder først og fremmest effekten af frasalget af aktier i Nørresundby Bank, men det gælder også den høje kundeaktivitet i første halvår, der var foranlediget af nogle måneder med helt exceptionelt lave renter, og som vi ikke kan regne med at opleve igen lige foreløbig, siger han.

Lasse Nyby peger også på faldende nedskrivninger som en væsentlig forklaring på rekordresultatet. De samlede nedskrivninger landede i 2015 på 316 millioner kroner. Det er en forbedring på 177 millioner kroner sammenlignet med 2014 og svarer til, at nedskrivningsprocenten for 2015 lander på 0,64.

 

Flere nyheder fra TV2 Nord