Spar Nord overvejer Moody's-fyring

Banken overvejer brud med kreditvurderingsinstituttet efter trussel om nedgradering.

Spidserne i en række danske banker og realkreditinstitutter diskuterer uformelt, om man skal sende Moody's på porten. Det sker i forlængelse af, at det internationale kreditvurderingsinstitut truer med betydelige nedgraderinger af den danske banksektor og flere realkreditselskaber.

Det erfarer Morgenavisen Jyllands-Posten fra flere kilder.

Nykredit ønsker ikke at kommentere sine Moody's-overvejelser. Til gengæld lufter både Spar Nord, Jyske Bank og Sydbank offentligt sine overvejelser om en fremtid med Moody's.

Moody's meddelte i sidste uge, at ni danske banker og realkreditinstitutter var i risiko for at blive nedgraderet - fra et lettere nøk i Nordea Bank Danmark til risiko for nedgradering med tre nøk af Danske Bank, Jyske Bank, Sydbank, Spar Nord, Ringkjøbing Landbobank og Nykredit Bank.

I Spar Nord er kommunikationsdirektør Ole Madsen klar i mælet.

- Det er klart at det, der er sket, får os til at overveje, hvad vi overhovedet skal bruge en rating til. Når vi ser på vores forhold, befinder vi os på et niveau rent ratingmæssigt, hvor vi ikke kan bruge den til særlig meget. Hvis den skulle falde yderligere, kan vi i endnu mindre grad bruge den, siger Ole Madsen.

/ritzau/


Seneste nyt

fra Nordjylland