Spar Nord tager opfordring til efterretning

Foto: TV2/Nord

Spar Nord vil nu ændre på forskellene i, hvem der får høje og lave renter. Udmeldingen kommer efter flere handicaporganisationer har kritiseret blandt andet Spar Nord Bank for ulige vilkår for handicappede.

Derfor er Spar Nord nu på vej med en særlig variant af bankens Stjerne Højrente-tilbud, hvor kravene til binding af det kontante indskud ændres.

Det betyder, at kunder under værgemål, herunder handicappede, får dispensation fra de bindingsperioder på henholdsvis 1, 2, og 3 år, som ellers normalt er en forudsætning for at opnå bankens indlånsrente på 1,50, 2,10 og 2,60 procent.

- Vi ønsker naturligvis ikke at diskriminere nogen, men vi er samtidig nødt til at forholde os til den restriktive lovgivning, der gør sig gældende, når det handler om værgens forvaltning af den umyndiges midler, siger kommunikationsdirektør i Spar Nord Ole Madsen.

Kravene til binding af det kontante indskud er ofte en hindring for, at umyndige kunder - herunder kunder under værgemål - kan opnå de høje rentesatser på kontant indskud. 

Det skyldes, at "Bekendtgørelsen om værgemål" fastslår, at banken med tre måneders varsel skal kunne overføre midlerne til en anden bank eller forvaltning, hvis værgen beder om det.

Flere nyheder fra TV2 Nord