Spar Nord tjente 191 millioner

Spar Nord runder første halvår med et resultat på 191 millioner kroner og annoncerer samtidig en afhændelse af koncernens leasingselskab Finans Nord. [size=2] [/size]

Spar Nord tjente i første halvår 191 millioner kroner før skat. Drivkræfterne bag resultatet er blandt andet en pæn kundetilgang samt faldende nedskrivninger og omkostninger. 

Administrerende direktør i Spar Nord Lasse Nyby betegner halvårsresultatet som tilfredsstillende.

- I årets første seks måneder er det lykkedes os at skabe en positiv udvikling på de fleste af de områder, vi selv er herre over, og resultatet på 191 millioner kroner er vi også godt tilfredse med, siger direktør Lasse Nyby.

- Beslutningen om at afvikle vores leasingaktiviteter er et udtryk for, at vi arbejder med at håndtere de udfordringer, som de seneste måneders turbulens på det danske bankmarked har givet. Finans Nord har været en glimrende forretning, men under de nuværende omstændigheder er vi ikke den rigtige ejer til at give selskabet de vækstbetingelser, som selskabet har fortjent. Med afviklingen opnår vi nemlig balance mellem ind- og udlån, og det betyder reelt, at vi fremadrettet kan styre uden om funding-udfordringen, fortsætter han.

De seneste måneder har nettotilgangen af nye kunder til Spar Nord stabiliseret sig på cirka 1.000 nye kunder hver måned, og dermed er banken godt på vej til at nå målet om 10.000 nye kunder i 2011.

Spar Nord fastholder forventningerne til årets samlede basisindtjening før nedskrivninger på 850 til 1.050 millioner kroner.

Med 250.000 kunder og cirka 1.500 medarbejdere er Spar Nord Koncernen blandt de største banker i Danmark. I dag har Spar Nord i alt 69 lokale banker fordelt over hele landet. Spar Nord ejes af mere end 110.000 aktionærer.


Seneste nyt

fra Nordjylland