Spar Nord tjente 204 millioner på årets første tre måneder

Foto: Spar Nord

Spar Nord har netop offentliggjort regnskab for første kvartal 2016, der viser et resultat før skat på 204 millioner kroner.

Spar Nord tjener i årets første tre måneder 204 millioner kroner før skat. Resultatet betegnes af bankens ledelse som tilfredsstillende, og forventningerne til årets samlede basisindtjening før nedskrivninger fastholdes i niveauet 1,1 milliarder kroner.

Administrerende direktør i Spar Nord Lasse Nyby hæfter sig blandt andet ved, at den positive udvikling på områder som forretningsomfang, nedskrivninger og omkostninger skinner igennem i regnskabet. 

- De seneste år er det lykkedes os at tiltrække omkring 10.000 nye kunder netto hvert år, og den vækst i markedsandel nyder vi godt af i form af voksende forretningsomfang og underliggende indtjening. Derudover kan vi i første kvartal af 2016 glæde os over, at vores nedskrivninger næsten er halveret, og at omkostningerne dykker en anelse, siger Lasse Nyby.

Nedskrivningerne lander i første kvartal 2016 på 55 millioner kroner mod 98 millioner kroner i samme periode året før, mens bank- og leasingudlånet vokser 1,1 milliarder kroner i kvartalet. Spar Nords samlede forretningsomfang har dermed rundet 210 milliarder kroner.

- Vi må dog samtidig konstatere, at det fortsat ekstremt lave renteniveau og den hårde konkurrence på markedet medfører et pres på indtjeningen på vores traditionelle ind- og udlånsforretninger. Det betyder, at vi til trods for et voksende udlån oplever faldende nettorenteindtægter i første kvartal, uddyber Lasse Nyby.

Nettorenteindtægterne faldt i første kvartal 2016 med 5 procent sammenlignet med forrige kvartal og lander dermed på 396 millioner kroner.

Har du et godt tip?