Spar Nords aktionærer godkender fusion

Foto: Christell Maria Iversen

Et overbevisende flertal af aktionærerne fra Spar Nord har sagt ja til fusion med Sparbank.

Spar Nords aktionærer har sagt ja til at fusionere Spar Nord med Sparbank, og forudsat Finanstilsynets godkendelse er den nye bank med 320.000 kunder og 90 filialer over hele landet en realitet.

Et overbevisende flertal af aktionærerne gav deres opbakning til fusionen på en generalforsamling i Aalborg tirsdag aften.

Fusionen mellem Danmarks 5. og 14. største banker falder på plads dagen efter, at Sparbanks aktionærer mandag godkendte sammenlægningen, og tirsdag aften gjorde Spar Nords aktionærer altså det samme.

Godkender Finanstilsynet fusionen, bliver Spar Nord en bank med 320.000 kunder og et landsdækkende netværk af 90 filialer og cirka 1650 medarbejdere.

- Vi har været meget grundige i vores forberedelser af fusionen, så nu er vi ivrige efter at komme videre, siger Spar Nords administrerende direktør, Lasse Nyby.

- Selv om jeg i sagens natur havde håbet at få aktionærernes opbakning, og vi selvfølgelig har forberedt os på et ja fra aktionærerne, så er det først nu, vi kan begynde at sætte handling bag de ord og visioner for fremtiden, vi har lagt frem i fusionsplanen.

Fusionen betyder ifølge Lasse Nyby først og fremmest, at Spar Nord får styrket sin konkurrencekraft.

Dels fordi fusionen skaber en bank med en stærk markedsposition i Nordjylland, Midt- og Vestjylland samt en lang række større byer i det øvrige Danmark, dels fordi fusionen udløser et stort potentiale for positiv synergi.

- Når integrationen er på plads, forventer vi, at der vil være synergier på cirka 130 millioner kroner om året. Blandt andet fordi vi fremover kun skal drive ét hovedsæde, og fordi vi planlægger at sammenlægge filialer i de områder, hvor der er et geografisk overlap, siger Lasse Nyby.

Spar Nord ejes af flere end 125.000 aktionærer.

/ritzau/

Flere nyheder fra TV2 Nord