Sparekasse håbede på fusion

Løkken Sparekasse ville op mod konkurs reddes af Sparekassen Vendsyssel.

Helt op imod konkursen i marts 2009 håbede ledelsen i Løkken Sparekasse, at sparekassen kunne undgå lukning ved at fusionere med Sparekassen Vendsyssel. Det skriver NORDJYSKE.

Men efter at have kigget nærmere på Løkken Sparekasses udlån trak Sparekassen Vendsyssel følehornene til sig igen. Dog pegede Sparekassen Vendsyssel på en løsningsmodel, som gjorde en fusion mulig, og uden at Løkken Sparekasses garanter led tab.

Forløbet fremgår af dokumenter, som NORDJYSKE er kommet i besiddelse af.

Det var Løkken Sparekasse, der i begyndelsen af februar 2009 henvendte sig til Sparekassen Vendsyssel.

Løkken Sparekasse styrede ifølge egen opgørelse imod et underskud i 2008 i størrelsesordenen 200 millioner kroner før skat, skriver NORDJYSKE.

Dermed var sparekassens dage som selvstændigt pengeinstitut talte, og bestyrelsesformand Poul Sørensen bad i et brev Finanstilsynet om "at få lejlighed til og mulighed for at løse de opståede problemer gennem fusion med Sparekassen Vendsyssel."

Men allerede 15. februar vendte Sparekassen Vendsyssel tilbage med en negativ besked:

Man havde gennemgået de 50 største udlån domineret af udlån til ejendomsspekulanter og mente, at "risikoen er for høj" til, at Sparekassen Vendsyssel ville overtage disse lån, skriver NORDJYSKE.

Sparekassen Vendsyssel forslog dog en vej ud af den fastlåste situation:

Hvis man kunne slippe for at overtage de 29 største ejendomsudlån, ville sparekassen overtage resten af Løkken Sparekasse og holde garanterne skadesløse.

Løkken Sparekasse undersøgte muligheden for at udskille de 29 lån i et selvstændigt selskab, men Lokale Pengeinstitutter og sparekassens egne jurister mente, at "der ikke er lovhjemmel hertil". Herefter døde muligheden for en fusion med Sparekassen Vendsyssel.

Løkken Sparekasse erklærede sig konkurs 2. marts 2009.


Seneste nyt

fra Nordjylland