Sparekasse står stærkt på trods af sigtelse

Sparekassen Himmerland sigtes igen for grov kursmanipulation. Det drejer sig denne gang om indbyrdes handler med Vestjysk Bank, som foregik tilbage i september 2008.

Det er statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet, der har sigtet begge banker for at opkøbe hinandens aktier - for dermed at holde kurserne kunstigt oppe. Sigtelsen ærgrer og overrasker Sparekassen Himmerland, da man mente, man havde lagt alt frem omkring tidligere aktie-handler i forbindelse med ebh-sagen:

- Jeg synes, det er ærgerligt, at sigtelsen først kommer nu, da vi allerede gav Finanstilsynet oplysningerne i februar 2012, siger formand for bestyrelsen i Sparekassen Himmerland, Finn Hovalt Mathiassen.

Han mener dog ikke, at sagen får alvorlige konsekvenser for sparekassen.

- Det er en træls sag, men vi har jo forbedret alle vores systemer, så det her ikke kan ske igen, hvis det altså viser sig, at der er sket noget ulovligt, siger Finn Hovalt Mathiassen, som understreger, at banken står stærkt - og at der stadig er en positiv kundetilstrømning.

I foråret blev Sparekassen Himmerlands tidligere direktør, Svend Jørgensen, og to tidligere medarbejdere dømt for kursmanipulation i en sag, hvor banken handlede aktier med sig selv og daværende ebh-bank. Her blev det til en bøde på fem millioner kroner og fem måneders fængsel, til den tidligere direktør - en dom som nu er anket til Landsretten.


Seneste nyt

fra Nordjylland