Sparekassen Himmerland overtager EBH Banks hovedafdeling

Sparekassen Himmerland overtager pr. 30. juni 2009 hovedparten af bankaktiviteterne i EBH Bank, Fjerritslev. Det fortæller Sparekassen Himmerland i en pressemeddelelse.

Ca. 7.000 kunder og 26 medarbejdere fra den tidligere EBH Bank vil fremover være tilknyttet Sparekassen Himmer-land, som med overtagelsen udvider sit markedsområde og for første gang etablerer sig nord for Limfjorden.

- Kunderne i den tidligere EBH Bank vil umiddelbart ikke opleve de store forandringer, idet de fortsat vil blive betjent af kendte ansigter i de sædvanlige lokaler
I løbet af kort tid kommer Sparekassen Himmerlands logo op på facaden af den kendte bankbygning i Østergade, og efter sommerferien vil vi begynde den praktiske del af sammenlægningen, fortæller sparekassedirektør Svend Jørgensen fra Sparekassen Himmerland

Sparekassen Himmerland blev for et par måneder siden tilbudt at overtage de fleste af EBH Banks aktiviteter i Fjerritslev-området, og Fjerritslev afdeling bliver med ca. 7.000 kunder sparekassens næststørste.

- Vi lægger vægt på at engagere os aktivt i lokalsamfundet. Beslutningerne træffes lokalt, hvor kunderne er. Sådan er det i alle vores afdelinger, og sådan vil det naturligvis også blive i Fjerritslev understreger sparekassedirektør Svend Jørgensen.

- Sparekassen Himmerland er et godt, stærkt og seriøst pengeinstitut, der lægger vægt på at engagere sig i lokalsamfundet. Derfor er vi helt sikre på, at både kunder og ansatte nu er i trygge hænder, fastslår adm. direktør Erik B. Hansen, EBH Bank A/S i Fjerritslev.

Overdragelse sker under forudsætning af Finanstilsynets endelige godkendelse.

- Vi har i sparekassen den finansielle styrke, der kræves for at kunne være en aktiv spiller i konsolideringen i banksektoren uden at give køb på vores filosofi om lokal beslutningskompetence. Det var netop nogle af årsagerne til, at St. Brøndum Sparekasse i foråret 2008 valgte at fusionere med os, uddyber Svend Jørgensen, der dog slår fast, at der ikke er aktuelle planer om yderligere fusioner.
Med overtagelsen af EBH Bank Fjerritslev vil Sparekassen Himmerland have 15 afdelinger, 275 medarbejdere og 57.000 kunder - hovedsageligt fra Nord- og Østjylland.


Seneste nyt

fra Nordjylland