Sparekassen Hobro forøger nedskrivninger

Efter krav fra Finanstilsynet øger Sparekassen Hobro sine nedskrivninger med 60 millioner kroner. Sparekassen kommer derfor ud af 2011 med et negativt resultat.

Efter en inspektion i efteråret har Finanstilsynet pålagt Sparekassen Hobro at forøge sine nedskrivninger med 60 millioner kroner. Det ærgrer direktør i Sparekassen Hobro, Per Sønderup.

- Men efter at vi har sundet os lidt, så må vi sige, at påbuddet svarer til at have fået en ridse i kofangeren på sin bil. Men bilen er hverken punkteret, bulet eller totalskadet, siger Per Sønderup i en pressemeddelelse.

Nedskrivningerne betyder, at banken for første gang i 25 år ikke kommer ud af et regnskabsår med et positivt resultat. Underskuddet forventes at lande på omkring 25 millioner kroner efter skat.

I sin redegørelse peger Finanstilsynet på at især ejendomsbranchen og landbrugssektoren er særligt risikable erhverv. I forhold til Sparekassen Hobros samlede udlån udgør finansiering af de to punkter relativt store poster. Ejendomsfinansiering udgør 20,5 procent og landbrug udgør 15 procent.

- Vi har registreret, at Finanstilsynet mener, at vi løbet en risiko med vores udlån til ejendomme og landbrug, men der tegner sig et andet billede, hvis man ikke sammenligner udlån til en enkelt branche med det samlede udlån, men derimod med egenkapitalen, siger Per Sønderup.

Læs Finanstilsynets redegørelse her.


Seneste nyt

fra Nordjylland