Sparekassen Vendsyssel leverer rekord-regnskab

Det bedste resultat i sparekassens historie - sådan betegner Sparekassen Vendsyssel sit årsregnskab for 2016.

Godt nok har Sparekassen Vendsyssel haft overskud på bundlinjen siden etableringen i 2001. Men aldrig har det set så godt ud, som det gjorde for sparekassen i 2016.

Med et overskud på 234 millioner kroner før skat i 2016 har Sparekassen Vendsyssel fordoblet sit overskud fra 2015. Det er det bedste resultat i sparekassens historie. 

Årsagen til det store overskud skal findes i det udbyggede forretningsomfang, skriver sparekassen selv. Selv om det har stået skidt til for mange landmænd, har Sparekassen Vendsyssel ikke skruet ned for sin udlånsaktivitet på dét område, og kombineret med et øget indlån på 11,6 milliarder kroner, giver det altså et flot overskud.

Noget, man i sparekassens ledelse finder "meget tilfredsstillende i betragtning af de svære vilkår for dansk landbrug i 2016".

- Vi er vores ansvar bevidst som lokalt pengeinstitut, også i svære tider for lokalsamfundet. Vi finansierer landbrug i vores primære markedsområde og støtter fortsat fuldt op om erhvervet, og vi ser lysere på fremtidsmulighederne for dansk landbrug. Vi understøtter det lokale erhvervsliv i vores primære markedsområde og ser det som en afgørende opgave for et lokalt pengeinstitut. Det går godt for det lokale erhvervsliv, og privatkunderne har det ligeledes generelt godt rent økonomisk, siger administrerende direktør Vagn Hansen.

Sparekassen Vendsyssel har derudover en egenkapital på 2,3 milliarder kroner ved udgangen af 2016 og en solvensprocent på 20,5 procent. Det er 10,5 procentpoint højere end det individuelle solvensbehov, og det samme gør sig gældende for sparekassens likvididet. 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland