Sparekniven rammer ikke Vesthimmerlands plejecentre

Plejecentrene i Vesthimmerlands Kommune har følt sparekniven true, for Sundhedsudvalget i kommunen skal spare 16 millioner kroner. De har dog intet at frygte, forsikrer borgmesteren.

Sundhedsudvalget i Vesthimmerlands Kommune skal spare 16 millioner kroner på næste års budget, og det krav har gjort kommunens plejecentre nervøse for, at de bliver ofre for sparekniven.

Et af plejecentrene er Kærbo i Ranum uden for Løgstør. Her åbnede man tirsdag dørene, så kommunens byrådspolitikere kunne se plejecentret og høre, hvorfor personalet der, synes det er en dårlig idé.

Kommunen har lige nu en overkapacitet på deres ni plejecentre på i alt 20 pladser, og at lukke Kærbo i Ranum, der rummer 24 pladser og et demensafsnit kunne derfor være en mulighed.

Og så alligevel.

- Jeg har for nylig officielt tilkendegivet at Socialdemokraterne ikke vil være med til at lukke plejecentre og SF har også tilkendegivet det, siger Palle Jensen (Soc. dem.) der er formand for Sundhedsudvalget og som var en af de fremmødte politikere på Kærbo tirsdag.

Samme melding kom fra Per Bach Laursen (Venstre), der også var på besøg i Ranum.

- Det (at lukke plejecentre red.) lægger Venstre ikke stemmer til, som debatten har været tidligere. I kan jo spørge borgmesteren, siger Per Bach Laursen.

Men man sparer jo ikke 16 millioner ved ikke at gøre noget. Så hvordan gør man?

- Hvis du spørger mig som socialdemokrat, så skal vi have sparekravet i Sundhedsudvalget ned, siger Palle Jensen.

Borgmester i Vesthimmerland Kommune Knud Kristensen (Kons.) er på linje med sine byrådskolleger og sagde i tirsdagens udgave af Nordjylland LIVE, så det ikke kunne misforstås, at der ikke bliver lukket plejecentre i Vesthimmerland i 2017.

- Nu sender Sundhedsudvalget deres forslag til budget 2017 i høring, men i 2017 bliver der ikke lukket plejecentre i Vesthimmerlands Kommune.

- Jeg mener, der er et stort stykke arbejde, der skal gøres før vi lukker plejecentre, for vi har en demografi i Vesthimmerlands Kommune, der siger at der kommer flere ældre. Og så skal vi se på hvordan det ser ud med at hjemtage patienter fra sygehusene, der skal rehabiliteres. Vi har en stor opgave foran os, som vi skal have analyseret, før vi begynder at lukke plejecentre, siger Knud Kristensen.


Seneste nyt

fra Nordjylland