Sparer 26 mio. kr. på at sende ledige til Norge

Norgeskonsulent har siden 2012 skaffet 250 jobs og sikret besparelser på 26 millioner kroner.

Brønderslev, Frederikshavn og Hjørring Kommune afsatte i 2012 1,7 millioner kroner til en konsulent, der fik til opgave at bygge bro mellem det nordjyske og det norske arbejdsmarked. De penge viser sig allerede nu at være givet godt ud, for det har været med til at flere end 250 tidligere ledige nu har fået arbejde i Norge.

De tre samarbejdskommuner har været ramt af mange ledige inden for netop den salgs arbejdsområder, som det norske marked efterspørger, men alligevel er det en stor overraskelse, at konsulentprojektet på så kort tid har skabt så mange arbejdspladser, og også i brancher, man ikke på forhånd havde regnet med.

-Vi vidste, at der var mangel på børnehavepædagoger, sygeplejersker og butiksansatte, men at vi også kunne finde job til en dansk administrerende direktør i et norsk firma, var der ingen, der havde drømt om, da projektet blev sat i søen. I dag har vi videreformidlet alt fra akademikere til ufaglærte til Norge, siger formanden for Norgesprojektets styregruppe, Ivan Leth.

Udover de mange ledige, der nu er i arbejde, betyder det også, at de tre samarbejdskommuner sparer omkring 26 millioner kroner på overførselsindkomster, og med mere end 1.000 på listen over personer, der er interesserede i at arbejde hos vores norske naboer, håber kommunerne, at tendensen vil fortsætte.


Seneste nyt

fra Nordjylland