Specialevideo fra AAU er blevet viralt hit

Rørende video om førstehjælp fra to specialestuderende på AAU går sin sejrsgang på Facebook, hvor videoen blandt andet er nået til Frankrig.

Musikken er vemodig og maner til eftertænksomhed. Ansigtsudtrykkene sætter sig fast på nethinden. Og den ene slutninger næsten ikke til at bære.

Den er ikke sådan lige at slippe igen, den video, som Jan Bue Laumark og Fie Lindholm, specialestuderende på Aalborg Universitet, for en måned siden lagde på Facebook. "Ville du kunne gøre en forskel" er titlen på videoen, som viser, hvor vigtigt det er at kunne førstehjælp.

Siden er den flot producerede video blevet et viralt hit på det sociale medie, hvor den er blevet set en million gange og delt 15.000 gange i løbet af bare de første fem dage. Faktisk er videoen blandt andet nået til Frankrig, hvor folk stærkt opfordrer til at lære den livsvigtige førstehjælp og at betjene en hjertestarter.

- Vi kan se, at videoen bliver delt helt organisk over hele Danmark og diverse andre lande. Vi ser desuden, at det ikke blot er private, der deler den. Det er lidt sjovt at se andre brands tage videoen til sig for at dele budskabet, heriblandt TopDanmark og andre både små og store organisationer. Samtidig tegner der sig i de mange kommentarer på Facebook et billede af, at folk bliver berørte og får lyst til at opdatere deres førstehjælpskursus, fortæller Jan Bue Laumark og Fie Lindholm Andreasen.

De to specialestuderende, som siden offentliggørelsen af videoen har afsluttet deres uddannelse og i dag kan kalde sig kandidater, har selv stået for idéudvikling, produktionsplanlægning og selve produktionen af filmen.

De har i den forbindelse arbejdet med at gøre brugerne til en aktiv del af videoen, hvilket særligt kommer til udtryk i den interaktive version af videoen, som kan ses på computeren. I denne version er der to film, der afspiller samtidig. Handlingerne er i starten ens og kører parallelt med ganske små forskelle, men pludselig sker der noget fatalt, og med ét følger filmene hvert sit spor. Og det er her, brugeren på computer kan vælge, hvilken af versionerne, man ønsker at se - den lykkelige slutning eller den, man næsten ikke kan bære.

Vil du vide mere om førstehjælps- og hjertestarterkurser, kan du klikke ind på www.foerstehjaelp.com.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland