Specialist advarer mod laserbehandling

Selv om det er nemt at komme i laserbehandling og fjerne tatoveringer, så er det farligt og kræftfremkaldende, mener en speciallæge.

Nordjyder er dem, der oftest fortryder en tatovering. Cirka 20 procent af nordjyderne, som har en tatovering, vil senere blive ked af den. Laserfjernelse er derfor populær.

Men en specialist advarer nu mod laserbehandling af tatoveringer. Det kan være livsfarligt, mener Peter Bjerring, der er professor og har en doktorgrad i medicin med speciale i hudsygdomme fra privathospitalet Mølholm.

- Farvestoffet kan blive omdannet, rent kemisk, fra et stof til et andet stof, når laseren rammer det. Og så kan det faktisk omdannes til noget, som er kræftfremkaldende, siger Peter Bjerring.

Han har selv tidligere laserbehandlet tatoveringer for at fjerne dem, men han vil ikke stå inde for sikkerheden.

- Det er jo i lymfeknuderne, det her farvestof ender, efter at det har været laserbehandlet, og det vil sige, at det ikke bare er i huden længere, det er også indvendigt i kroppen at man får kræften. Og det er jo faktisk meget værre, end hvis man kunne se det på huden, siger speciallægen.

Behandleren fra Undo-it, som er en af laserklinikkerne i Aalborg, siger til TV2/Nord, at han ikke mener, at der er fare forbundet med laserbehandlingen.

- Som det er i dag, så kan man hverken dokumentere det ene, eller det andet. Og jeg tror personligt ikke, at det er mere farligt, end at få lavet tatoveringen, siger Güner Milberg fra Undo-it.


Seneste nyt

fra Nordjylland