Specialtog skal slibe nordjyske sporskiftere

Banedanmark er på natarbejde på de nordjyske skinner.

Sporskifterne på de nordjyske skinner skal i den kommende tid slibes. Det sker om natten ved hjælp af et specialtog med det mundrette navn sporskiftesliberen.

- I fremtiden skal der køre langt flere tog på skinnerne, og derfor er det vigtigt med en effektiv vedligeholdelsesindsats. Slibningen forlænger sporskifternes levetid med flere år, og da et nyt sporskifte koster omkring en million, giver det god mening at slibe sporskifterne, siger Pernille Skovrup, vedligeholdelsesleder i Banedanmark.

Det specielle tog har 16 slibehoveder som ved meget lav hastighed - 3-9 kilometer i timen - fjerner rifler, revner og bølger i sporskifterne. Ombord er et hold af internationale eksperter der sikrer at sporskifterne er i topform, når passagertogene kommer forbi.

I Nordjylland skal sporskiftesliberen på arbejde to nætter. Mellem den 18. og 19. august er det på strækningen Kvissel-Hjørring, der arbejdes og natten efter - mellem 19. og 20. august - er det mellem Aalborg og Lindholm eksperterne arbejder.

Banedanmark oplyser at arbejdet støjer moderat og at der vil kunne ses gnister på skinnerne i forbindelse med arbejdet.


Seneste nyt

fra Nordjylland