Specialundervisning i fare: Forældre opdagede spareforslag ved en tilfældighed

Flere specialklasser i Mariagerfjord Kommune er i fare for at lukke allerede efter sommerferien. Kommunen skal spare på området, og vil sende flere af eleverne i almindelige klasser.

Rikke Cecilie Asp er en bekymret mor. Hendes bonussøn, Marcus, kan nemlig ikke være sikker på, at den specialklasse, han går i, eksisterer, når skoleåret 2016/2017 begynder.

Mariagerfjord Kommune står over for at skulle spare betydeligt på specialundervisningsområdet, og det kan blandt andet komme til at gå ud over s-klasser, som er det specialtilbud, Marcus går i, ligesom flere andre specialklasser er i fare i et udspil fra kommunen, som er i høring nu og skal behandles i børne- og familieudvalget 12. januar.

Selv om planerne har været i høring siden begyndelsen af december har forældrene i Marcus' klasse ikke hørt noget fra hverken skole eller kommune, så da de i weekenden opdagede det ved lidt af en tilfældighed, var det en uvelkommen julehilsen.

Jeg bliver da bekymret, når jeg læser, at man har i sinde at nedlægge specialklasserne

- Jeg bliver da bekymret, når jeg læser, at man har i sinde at nedlægge specialklasserne, siger Rikke Cecilie Asp.

Marcus på 10 år går i specialklassen på Valsgård Skole. Her går otte elever med særlige behov, og Marcus, som blandt andet lider af ADHD, har fået rigtig meget ud af tilbuddet.

- Han er bare vokset, især igennem de sidste to år. Der er kommet meget mere ro på, og hans faglighed har også rykket sig rigtig meget. Det tænker jeg ikke, at man ville kunne give ham ude i de almene klasser, for der er mange flere børn, og færre hænder til at hjælpe, siger Rikke Cecilie Asp, som frygter, at Marcus vil blive tabt, hvis han skal inkluderes i en almindelig skoleklasse.

Forældrene vil nu i al hast få stykket et høringssvar sammen inden fristen 23. december, og så vil de forsøge at påvirke processen, der løber frem til 12. januar, hvor børne- og familieudvalget holder møde. Inden da skal politikerne blandt andet mødes med skoleledere og skolebestyrelser, og både udvalgets formand og næstformand lover, at man vil lytte til forældre og skoler.

Rikke Cicilie Asp har indtil videre et stort juleønske til politiekrne.

- Det er at bevare specialklasserne til de børn, der har behov for det, så det ikke bliver inklusion for enhver pris. For inkluson kan også ende med at blive eksklusion, siger hun.


Seneste nyt

fra Nordjylland