Spejder-trop vinder 150.000 kroner og bliver Årets Forening

I kamp med 700 andre foreninger har Klitmøller Spejderne vundet prisen som Årets Forening 2016.

Spejderne i Klitmøller blev torsdag hele 150.000 kroner rigere.

Foreningen var en blandt 700 indstillede til brændstofselskabet Go'ons pris Årets Forening 2016, og de slog dem alle. Det skriver LimfjordUpdate.dk.

Spejderne ved, slet ikke, hvad de skal bruge alle de mange penge til, men det er helt sikkert, at de kommer til at gå til aktiviteter for børn i Klitmøller.

- Det er vanvittigt. Det havde vi slet ikke regnet med. Det er bare fantastisk og det er også dejligt, at der er nogen der ser alt det gode arbejde vi gør i byen. Det er skønt, siger Grethe Mejlgaard, der er en af de bærende kræfter i foreningen til LimfjordUpdate.dk

- Vi har i mange år joket med at købe en luftballon. Luftspejdere findes der jo ikke, det kunne vi godt tænke os. Jeg er dog bange for, at 150.000 ikke er nok, men jeg ved det ikke, siger hun videre.

Det var en enig jury, der pegede på Klitmøller Spejderne som vinder af prisen og de mange penge. Begrundelsen var blandt andet, at foreningen har formået at skabe sammenhængskraft i lokalområdet. Et område der betyder meget for det danskejede brændstofselskab.

- Vi har et motto der hedder: "Holder de lokale kørende". Vi er forankrede i de små og mindre byer i Danmark, og det har været vigtigt for os, med den her pris at vise, at der er lokal sammenhængskraft og kultur, der går tabt i debatten om Udkantsdanmark og de skel der der. Vi ønsker at være en stemme i den debat og mest af alt at komme ud med et budskab om oprør mod Udkantsdanmark. Det er derfor vi gør det, siger Mick Kjær, der er direktør i Go'on Gruppen A/S til LimfjordUpdate.dk.


Seneste nyt

fra Nordjylland