Spejdere elsker varm hønserøv

Ud med webergrillen og stegetermometeret. Man behøver ikke andet end et bål, en stor sten og en sovepose for at lave en lækker stegt kylling.

100 nordjyske DDS spejdere demonstrerede i dag i Dronninglund Storskov, hvordan man laver det de kalder "varm hønserøv". For at lave spejderretten skal man bruge:

- En fersk kylling
- Krydderier, salt og peber
- Et bål
- En sten på størrelse med en stor appelsin
- Stanniol
- 2-3 aviser
- En sovepose

Stenen opvarmes i bålet og pakkes ind i stanniol.  Stenen stoppes nu ind i kyllingen som man i forvejen har krydret - heraf navnet på retten.

Kyllingen pakkes ind i stanniol og aviser og rulles ind i soveposen. Efter 4-5 timer er kyllingen klar til at spise, og smager ifølge spejderne rigtig lækkert.


Seneste nyt

fra Nordjylland