Spidskandidat fundet i Vesthimmerland

Per Bach Laursen er valgt som ny borgmesterkandidat for Venstre i Vesthimmerland. Dermed er kommunalvalget 2013 for alvor begyndt i Nordjylland.

Per Bach Laursen fik tirsdag aften massiv opbakning fra de næsten 100 Venstremedlemmer i Vesthimmerland, der var mødt op på Kimbrerkroen i Aars. Nu handler det om at vinde borgmesterkæden tilbage.

- Vi går efter at fastholde borgmesterkæden på borgerlige hænder. Knud Kristensen er jo svær at vippe af pinden, men forsøget skal gøres og hvis ikke det lykkedes, så har jeg tiden for mig, siger Per Bach Laursen.

5 andre blev foreslået ved opstillingsmødet, tidligere folketingsmedlem Per Bisgaard, de tre byrådsmedlemmer Kurt Friis Jørgensen, Jan Dyregaard og Morten Mejdahl, samt Ove Pedersen, men ingen ønskede at stille op imod partiets nuværende viceborgmester. De pegede alle fra talerstolen på Per Bach Laursen.

- Det er overvældende med al den tillid. Jeg tager opgaven på mig med ydmyghed. Nu skal alle medvirke til at vi får et godt valg næste gang, siger Per Bach Laursen.

Per Bach Laursen er landmand fra Overlade syd for Løgstør og 49 år. Han er tidligere formand for Danske Svineproducenter og præsident for de europæiske svineproducenter.

Først for to år siden gik han ind i kommunalpolitik, da han blev valgt til byrådet i Vesthimmerland på partiets 6 og sidste mandat. Han er viceborgmester, men hverken med i Økonomiudvalget eller gruppeformand.

- Vi har slet ikke talt om at der skal ændres på det. Nu ser vi fremad og så må de næste måneder vise, hvordan kampagnen skal skæres, først skal vi i hvert fald have fornyet vores politiske program, siger Per Bach Laursen.

Venstre i Vesthimmerland er det første af de store partier i de nordjyske kommuner, som vælger borgmesterkandidat. Langt de fleste steder foregår valget i løbet af foråret.


Seneste nyt

fra Nordjylland