Spillekonsol kan spare sundhedsvæsenet tusindvis af kroner

På Aalborg Universitetshospital har man som de første i verden, igennem et forskningsprojekt, fundet frem til, at man kan måle muskelstyrke ved hjælp af en spillekonsol

Normalt er en Nintendo Wii en spillekonsol til leg og sjov, men på Aalborg Universitetshospital bruger man den til at måle muskelstyrke hos de ældre borgere.

- Vi er de første i verden til at vise, at man kan bruge et standard WII-Board til at måle muskelstyrke i benene, siger Martin Grønbech Jørgensen, der er idrætsfysiolog og seniorforsker på Aalborg Universitetshospital.

På Geriatrisk afdeling arbejder man med ældre mennesker, og her oplever man mange uheld ved, at de ældre falder. Det kan den billige spillekonsol være med til at nedbringe.

- Den kan bruges på den måde, at vi lynhurtig kan lave en vurdering af de ældres muskelstyrke, og se om det er det, der er problemet i forhold til at falde, siger Martin Grønbech Jørgensen.

Metoden er så brugbar et arbejdsredskab, at man har allerede har adopteret den på Odense Universitetshospital. Fremadrettet kan den komme til at glæde mere end blot i Odense og Aalborg.

- På de forebyggende hjemmebesøg, som kommunerne laver, så vil man kunne tage sådan en løsning med ud i de ældres hjem, og så kan man identificere de ældre, der har problemer med muskelstyrken. På den måde kan man forebygge nogle faldulykker i fremtiden, siger Martin Grønbech Jørgensen.

Et Wii-board kan købes for omkring 500 kroner.


Seneste nyt

fra Nordjylland