Spillemekka Aalborg

 Spillemekka Aalborg

Aalborg er ved at udvikle sig til et mekka for computerspil. Kommunen har lavet et iværksættermiljø for de spirende spilfirmaer og studerende fra hele landet er netop nu samlet for at udvikle spil.

I Aalborg kommunes nye væksthus Bretteville sidder en flok studerende fra forskellige computerspilsuddannelser i Danmark. De skal som led i deres uddannelse sidde her hele maj måned, hvor de laver et spil om en lille eskimodreng der skal igennem en labyrint med masser af farer. Eskimotion har de kaldt spillet, som skal være færdigt den 27.Maj.
- Det er den bedste praktiske erfaring man kan få. Man sidder her, med de forskellige kompetencer som vi gør når vi er færdige, siger Michael petersen , som er ved at udanne sig til spilprogrammør på AAU

Produktionen der samler de spilstuderende fra hele landet, plejer ellers altid at være i København. At den nu er i Aalborg viser at byen spiller godt med. Huset Bretteville er da også en satsning på et medie i hastig vækst. Sidste år blev der omsat for over 26 millioner dollars indenfor computerspil.

- Det handler meget om at skabe nogle rammer for vores unge og dem der har en uddannelse, så de ikke tager firtoget med det samme de er færdige på universitetet. Siger projektleder i Bretteville Tonni Thorup fra Aalborg kommune.

Er af de firmaer der er flyttet ind i Bretteville hedder Tonic Games. Her kan man mærke at miljøet vokser.
Der sker meget. På Uni er de begyndt at uddanne en masse til spillebranchen og de når kommer ud, vil de have noget at lave. Der sker en frygtelig masse ting , siger Direktør Tom Andersen.

Som kontant bevis på udviklingen har Tonic Games lige fået omkring 1, 4 millioner kroner i støtte, fra EU og New Danish Screen, til et læringsspil de er ved at udvikle.

Et andet spilfirma i Aalborg, Progressive Media, har lige fået nomineret et af deres mobilspil i en international konkurrence.


Seneste nyt

fra Nordjylland