Spisesteder i slagsmål om navnet Jensen

Nordjysk fiskerestaurant i Sæby må gerne hedde Jensens - frifindes i retssag anlagt af Jensen's Bøfhus.

Jensen er så udbredt et navn, at en stor restaurantkæde ikke får medhold i forsøget på at få fjernet "Jensens Fiskerestaurant" fra gadebilledet i Sæby.

Det har Sø- og Handelsretten fastslået i en dom onsdag.

Jensen's Bøfhus taber på stort set alle leder og kanter i opgøret mod Sæby Fiskehal, som er ejet af Jacob Jensen.

Den store kæde har under sagen påstået, at "Jensens Fiskerestaurant" udgør en krænkelse af Jensen's Bøfhus's rettigheder.

Men dommerne siger, at der ikke er nogen risiko for, at forbrugerne forveksler restauranten i Sæby med bøfkæden.

Sagen drejer sig blandt andet om navnet som sådan. Og her noterer dommerne, at "Jensen i sig selv er et særdeles udbredt dansk efternavn, og at det ikke i sig selv er egnet til at adskille varer og tjenesteydelser."

Bøfhuset havde sidste år en omsætning på næsten en halv milliard kroner på restauranter i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland.

Derimod er Sæby Fiskehal en mindre spiller med restauranten i Sæby. Firmaet ejes af Jacob Jensen.

I sin skoletid var der to i klassen med navnet Jacob. Og lige siden dengang er Jacob Jensen blevet kaldt Jensen, har han fortalt Sø- og Handelsretten.

Men hans firma er dog med hensyn til udformningen af et logo gået for på tæt på bøfhusets varemærke. Derfor forbydes det.

Jensen's Bøfhus havde forlangt 200.000 kroner fra virksomheden i Sæby, men er endt med at skulle betale modpartens sagsomkostninger på 40.000 kroner.

Tidligere har Jensen's Bøfhus accepteret, at en pølsevogn bærer navnet "Jensens Pølse- og Bøfhus."

 


Seneste nyt

fra Nordjylland