Splid om overvågning

70 indbrud på ét år i et sommerhusområde fik en grundejerforening til at sætte kameraer op. Nu vil naboforeningen også have videoovervågning, men det må den ikke, mener Nordjyllands Politi.

Årsagen er ikke rigtigt til at få øje for Michael Christoffersen. Han er næstformand og vejansvarlig hos grundejerforeningen Sønderklit, og har fået afslag på at sætte videoovervågning op i sommerhusområdet i Lyngsaa ved Sæby.

- I løbet af de seneste ti år har vi haft fem sommerhuse, der er brændt ned, uden at vi har kunnet finde ud af hvorfor eller hvordan. Og så har vi haft mange indbrud, så vi er trætte af, at vi ikke kan få lov at sætte videokameraer op, siger Michael Christoffersen fra Sønderklit.

I starten af året fik naboforeningen Nørklit dispensation til videoovervågning, og i marts måned blev der sat kameraer op hos Nørklit. Siden da er antallet af indbrud i området faldet. Der har kun været anmeldt tre sommerhusindbrud i Nørklit og ti i Sønderklit.

Efter Nørklits gode erfaringer med overvågningen, vil Sønderklit også gerne være med. Men fordi antallet af indbrud nu er faldet i området, så har grundejerforeningen Sønderklit ikke fået dispensation.

Nordjyllands Politi vil ikke kommentere på afslaget i den konkrete sag, men siger generelt:

- Det vil være en konkret vurdering fra sag til sag, både ud fra områdets størrelse, kriminalitetstyperne og intensiteten i kriminaliteten. Så man kan ikke sætte tal på hvor lidt eller hvor meget, der skal til. Det er en konkret vurdering fra gang til gang, siger Margrethe Sanning, der er politifuldmægtig.

Nu frygter grundejerne i Sønderklit, at indbrudstyvene inden længe vil vende tilbage til området.

- Vi havde da været bedre stillet, hvis vi også havde haft overvågning, siger Michael Christoffersen fra Sønderklit.

Grundejerne har nu mulighed for at klage over Nordjylland Politis afgørelse, eller også kan de afvente flere indbrud, for så kan de nemlig søge på ny.

- Nu håber vi selvfølgelig, at det bliver ved med at ligge i det her niveau her, men hvis det begynder at eskalere igen, så må vi kigge på sagen igen, slutter Michael Christoffersen.


Seneste nyt

fra Nordjylland