Splittelse kan dødsdømme Egholmlinjen

Mandag aften besluttede et snævert flertal i Aalborg Byråd at stemme for en Egholm-løsning som den nye Limfjordsforbindelse. Men ifølge byrådspolitiker Jørgen Andersen (SF) kan netop det snævre flertal betyde, at den nye Limfjordsforbindelse ikke bliver til noget.

Den nye Limfjordsforbindelse var mandag aften på dagsordnen i Aalborg Byråd. Et flertal på 18 byrådspolitikere stemte for den nye forbindelse, mens 13 politikere stemte imod. Nu er det så op til Trafikudvalget på Christiansborg at beslutte, hvorvidt de vil bevilge seks milliarder kroner til den nye Limfjordsforbindelse eller ej.

Men det smalle flertal på 18 imod 13 kan betyde, at Trafikudvalget ikke vælger at bevilge de seks milliarder kroner til den nordjyske forbindelse. Det mener byrådspolitiker Jørgen Andersen fra SF.

- Når de sidder derovre, så tror jeg overhovedet ikke, at de kommer i nærheden af at ville sende seks milliarder kroner til Aalborg og lave en Egholm-forbindelse. Det er noget, der berører mange borgere, og de har jo mange projekter rundt omkring i landet, som de skal gå ind og vurdere på. Og langt de fleste steder er man meget enige i projekterne, siger Jørgen Andersen til TV2/Nord.

Borgmester Henning G. Jensen (Soc.Dem.) tror dog ikke, at uenigheden i byrådet får nogen betydning for beslutningen i Trafikudvalget.

- Det er vedtaget at sende soldater i krig med få stemmers flertal i Folketinget. Så kan et 18-13 flertal i Aalborg Byråd jo sagtens gøre det ud for at være et demokratisk udtryk for, hvad det demokratisk valgte organ, Aalborg Byråd, mener om den her linjeføring, siger Henning G. Jensen.


Seneste nyt

fra Nordjylland