Færgefejde: Splittet kommunalbestyrelse på Læsø

Læsø skal have ny færge. Det er alle enige om, men spørgsmålet om, hvilken færge, der skal købes, har splittet kommunalbestyrelsen og færgebestyrelsen. 

To færgetyper er i spil som den nye Læsøfærge. Den første er en single ender-færge, som minder om den, der allerede sejler til og fra Læsø. Prisen anslås til cirka 190 millioner kroner.

Færgebestyrelsen med Læsøs borgmester, Karsten Nielsen, DF, i spidsen er enige om, at en single ender-færge vil være den bedste løsning.

Den anden løsning er en dobbeltender, der kan lægge til med stævnen og med agterenden, så den ikke behøver at vende i havnen. Dobbeltender-færgen har plads til flere passagerer og biler, men er også dyrere. Prisen anslås til 250 millioner kroner.

Færgebestyrelsen nedstemt

Den tidligere færgebestyrelse med tidligere borgmester Tobias Birch Johansen, Venstre, var enige om, at dobbeltender-færgen var det bedste bud. For en måned siden var der i Læsøs kommunalbestyrelse flertal for en dobbeltender-færge, mens færgebestyrelsens bud blev nedstemt.

- Det er altid godt at få en politisk diskussion om tingene, men det ærgrer mig, at vi er kommet et år tilbage i tiden. Jeg synes jo, at det havde været rigtig godt, hvis vi havde været enige om, hvad vej, vi skal gå, sagde Tobias Birch Johansen fra Venstre tidligere i dag på telefon fra Læsø.

Venstre er med fire kandidater ud af ni det største parti på Læsø. Dansk Folkeparti har to kandidater og borgmesterposten, men Karsten Nielsens parlamentariske grundlag smuldrede den 25. februar, da der skulle stemmes om den nye færge.

- Jeg accepterer selvfølgelig kommunalbestyrelsens flertal, men det, jeg er ked af, er, at der var to ud af de ni medlemmer, der undlod at stemme. Dem ville jeg naturligvis gerne have haft på min side, for så havde billedet jo været et andet, sagde borgmester Karsten Nielsen i dag på en telefon fra Læsø.

Se interview med borgmester Kartsen Nielsen fra Dansk Folkeparti:

 

Folmer Hjort Kristensen fra Socialdemokratiet og Bente Faldt Fauerholt fra Læsø Listen valgte at stemme blankt, og derfor fik færgebestyrelsens forslag kun stemmer fra Karsten Nielsen, Per Kjærsgaard Bragt, DF, og Lars Vilsen fra Læsø Listen.

Se interview med viceborgmester Tobias Birch Johansen fra Venstre:

 

Seneste nyt

fra Nordjylland