Spøgelsesjæger provokerer: - Lad ulven leve og sommerhusene falde

Nordjylland er et vildt sted med rovdyr og naturkræfter, der får sommerhuse til at styrte i havet. Og lige præcis sådan skal Nordjylland være. Det mener skuespiller, tv-vært og spøgelsesjæger Mikkel Egelund.

Han ved godt, at budskabet er provokerende, og han har fået både sommerhusejere, jægere og landmænd på nakken.

- Jeg har absolut fået øretæver for min aktive rolle i debatten, siger Mikkel Egelund fra Frederikshavn, som er skuespiller, tv-vært og spøgelsesjæger, der blandt andet er kendt fra serien "Er Der Nogen?".

Mikkel Egelund mener, at der er opstået et massehysteri, og det vil han forsøge at komme til livs. Vi må affinde os med, at vi har naturen lige uden for vores hoveddør og lære at elske den i stedet for at ændre den. Derfor har en fået trykt en t-shirt med teksten "Lad ulven leve og sommerhusene falde #DetVildeJylland". 

 
 
Foto: Christian Henriksen / TV2 Nord

- Personligt går jeg meget ind for, at ulven er tilbage, og går generelt ind for det, man kalder rewilding, hvor jeg ønsker at vores natur bliver mindre præget af mennesker og får lov at leve sit eget liv, siger Mikkel Egelund.

Debat præget af frygt

Der har i de seneste måneder været flere formodede ulveangreb i Nordjylland. Ulven er tilbage i Danmark, har forskere fastslået. Det har affødt en række reaktioner på Facebook, hvor særligt ulvemodstandere er kommet til tasterne. Mikkel Egelund vil med sin t-shirt tale naturens sag.

- Hvis man ser på sociale medier, er det dybt præget af, at frygten fuldstændig har taget magten i debatten, siger han.

"Skal vi stoppe Råbjerg Mile?"

I flere år er sommerhuse styrtet i havet i det vestlige Vendsyssel. Kort før nytår fik sommerhusejere ved Lønstrup nok. De tog loven i egen hånd og sikrede kysten med sten og beton.

- Jeg sætter pris på at bo i det lille stykke rå natur, der måske er tilbage i Danmark, og jeg ved godt, at denne her t-shirt er superprovokerende over for dem, der har et sommerhus i første række, men sådan er det. Der er altså også en kirke, der er røget i vandet, og der er også et fyrtårn, der er på vej i vandet. Sådan er det. Sådan har det altid været, og hvad bliver det næste? Skal vi stoppe Råbjerg Mile?, spørger Mikkel Egelund.

Nordjylland har en vild natur, og det skal vi bare sætte pris på, mener Mikkel Egelund.

- Vi skal lære at nyde det, der er råt, og vi skal passe på med at kontrollere alt.


Seneste nyt

fra Nordjylland