Seneste nyt:

Spøgelsesprogram fik det til at slå gnister mellem Lasse og Rikke

I otte sæsoner har spøgelsesprogrammet "Er Der Nogen?" taget seerne med på jagt efter overnaturlige fænomener. Serien har samlet fans, og nogle af dem er endda blevet kærester.

Mens nogle kærestepar kan bruge en halv aften på at blive enige om hvilken serie, de skal se, er der ikke meget at rafle om for Lasse Ellegaard og Rikke Borup Christensen fra Randers.

De er begge interesserede i det paranormale, og de sidder klistret til skærmen om fredagen, når der kommer et nyt afsnit af TV2 Nords ”Er Der Nogen?”

- Vi har en tradition om at se det sammen, siger 21-årige Rikke Borup Christensen.

Se første afsnit i sæson 8 her.

De opdagede deres fælles interesse for spøgelsesprogrammet i foråret 2018, hvor de gik i skole sammen og begge lå syge. Her sendte Lasse et billede på Snapchat til Rikke af, at han sad ved fjernsynet og så ”Er Der Nogen?”

- Jeg sad selv derhjemme og så ”Er Der Nogen?”, og dengang var det ikke så udbredt, så jeg tænkte bare ”what”, siger Rikke Borup Christensen.

Lasse Ellegaard er skeptikeren, som gerne vil se beviser for, at der rent faktisk findes mellem himmel og jord, mens Rikke tror på overnaturlige fænomener og selv har haft flere paranormale oplevelser.
Lasse Ellegaard er skeptikeren, som gerne vil se beviser for, at der rent faktisk findes mellem himmel og jord, mens Rikke tror på overnaturlige fænomener og selv har haft flere paranormale oplevelser.
Foto: Privatfoto

Den fælles interesse betød, at de begyndte at snakke mere og mere sammen – og så blev de forelskede. Sammen har de set både nye og gamle afsnit om og om igen. 

 - Programmet har helt klart haft en betydning for, at vi blev kærester, siger 20-årige Lasse Ellegaard.

Nanna tog sin mor med på spøgelsesjagt

En anden, der også trofast følger ”Er Der Nogen?”, er 29-årige Nanna Hildegart Mikkelsen fra Løgstør. Hun opdagede serien i 2018, da hun var på barsel.

quote Det er en festdag herhjemme, når en ny sæson starter.

Nanna-Hildegart Mikkelsen

- Jeg har set hvert afsnit 2-3 gange. Jeg kan godt lide, at værterne tager rundt og filmer og forklarer, hvad de oplever, og at de fortæller om myter og sagn. Det fangede mig med det samme, siger Nanna Hildegart Mikkelsen.

Nanna Hildegart Mikkelsen har set alle afsnit af "Er Der Nogen?" flere gange.
Nanna Hildegart Mikkelsen har set alle afsnit af "Er Der Nogen?" flere gange.
Foto: Privatfoto

”Er Der Nogen?” kører nu på ottende sæson, og Nanna Hildegart Mikkelsen har glædet sig til igen at følge Mikkel Egelund og Nicolai Sund i deres utrættelige jagt på beviser på det overnaturlige.

- Det er en festdag herhjemme, når en ny sæson starter, siger Nanna Hildegart Mikkelsen.

Hun er blevet så inspireret af ”Er Der Nogen?”, at hun flere gange selv er taget på spøgelsesjagt på steder fra programmet. For eksempel tog hun alene til Børglum Kloster for at fordybe sig i lydene og lugtene. Senest besøgte hun Vitskøl Kloster om natten med sin mor for at høre munkesang.

- Min mor syntes, det var så spændende, og vi hørte en masse lyde, fortæller hun begejstret.

Eventyret er lige i baghaven

På Facebook følger cirka 15.000 personer ”Er Der Nogen?”, og på YouTube har serien fået flere millioner visninger. I Facebook-gruppen ”Er der nogen – Amatør Hunters” mødes folk, der ikke kender hinanden på forhånd, for sammen at jage det overnaturlige.

Lyt til "Er Der Nogen?" podcast her:

Når værterne på ”Er Der Nogen?” hører historier om, at folk samles til spøgelsesjagt eller ser programmet sammen, bliver de stolte.

- Det er så livsbekræftende at lave noget, der samler folk. Det gode ved gys er, at vi kan mærke, at vi har brug for hinanden, siger Mikkel Egelund.

Nicolai Sund og Mikkel Egelund er værter på "Er Der Nogen?" og har i otte sæsoner undersøgt steder i Nordjylland, hvor det spøger.
Nicolai Sund og Mikkel Egelund er værter på "Er Der Nogen?" og har i otte sæsoner undersøgt steder i Nordjylland, hvor det spøger.

Værterne får jævnligt beskeder fra folk, der fortæller, at de ligesom Nanna-Hildegart Mikkelsen har været på besøg et sted, hvor ”Er Der Nogen?” er blevet optaget.

- Det er pissefedt, at folk tager ud og ser for eksempel museer fra en anden vinkel. Der har været en forståelse af, at man skal rejse langt væk for at finde eventyr, men vi har det jo lige i vores baghave, siger Mikkel Egelund.  

Ingen skam i at være bange

Det er ikke kun interessen for myter og sagn, der får fans som Nanna Hildegart Mikkelsen og kæresteparret Lasse og Rikke til at holde fast og se "Er Der Nogen?" igen og igen. Det er lige så meget værterne.

- Det er sjovt at se de to skøre nordjyder, der render rundt og skriger som små piger, siger Rikke Borup Christensen med et grin.

- Ja, og så er det sjovt at se deres udvikling. De har fået mere hår på brystet, siger Lasse Ellegaard.

Nicolai Sund og Mikkel Egelund viser gerne følelser.
Nicolai Sund og Mikkel Egelund viser gerne følelser.

For Mikkel Egelund og Nicolai Sund er det vigtigt at vise, at det er i orden at blive bange, når noget er uhyggeligt. De har intet imod at skrige på kamera.

- Der er ikke nogen skam i at være dreng eller mand og sige ”jeg er bange”, og det håber vi, at vi kan vise, siger Mikkel Egelund.


Se med i særafsnittet, der viser seernes yndlingsklip.