Sporarbejde lammer togtrafikken i 8 uger

01:55

Sommertid er lig med længere rejsetid for de nordjyder, der normalt tager toget mellem Aalborg og Langå. Et stort sporarbejde betyder, at der i stedet skal indsættes busser.

De næste måneder kommer togene ikke til at samle passagerer op på de nordjyske stationer syd for fjorden.

Banedanmark skal nemlig bruge sommerferien på et omfattende sporarbejde på skinnerne mellem Hobro og Langå, og det betyder, at der ikke kører tog på strækningen mellem Aalborg og Langå, imens sporarbejdet står på.

Ifølge Banedanmark varer sporarbejdet fra den 30. juni og frem til den 26. august.

- I den periode har vi så erstattet togene med togbusser, der kører på lidt forskellig måde for at tilgodese, at der er nogle folk, der skal hurtigere frem end andre, sådan så de mindre stationer har en fast togbus, der standser ved alle stationer, og ved de større stationer er der nogle hurtigere togbusser, fortæller Tony Bispeskov, der er informationschef hos DSB.

01:06

Tony Bispeskov, informationschef hos DSB

Luk video

Han råder togpassagererne til at orientere sig om ændringerne på Rejseplanen.

Togbusserne kommer desuden til at betyde, at passagerne i gennemsnit får forlænget deres rejsetid med 45 minutter.

Mellem Aalborg og Frederikshavn kører DSB og Nordjyske Jernbaner i fuldt omfang.

DSB oplyser:

Ændringer i trafikken mellem Aarhus og Aalborg frem til november

I skolernes sommerferie fra den 30. juni til og med den 26. august er togene erstattet af togbusser mellem Langå og Aalborg.

I perioden fra den 27. august til og med den 21. oktober er togene om natten erstattet af togbusser mellem Randers og Hobro.

I perioden fra den 22. oktober til den 18. november kører togene om aftenen efter en ændret plan mellem Aarhus og Aalborg.

 

Flere nyheder fra TV2 Nord