Sports-sex er udbredt

Sex mellem træner og spiller er langt mere udbredt end de fleste nok tror. En undersøgelse viser, at 8 procent af de 13-17-årige idrætsudøvere har haft et ulovligt seksuelt forhold til deres træner.

Jan Darfelt fra Danmarks Idræts- Forbund rådgiver idrætsklubber, hvor de har opdaget, at træner har et seksuelt forhold til en udøver. Han mener, at der generelt er for lidt kontrol med, hvad ungdomstrænere foretager sig med de unge spillere.

- Vi kan da godt være nervøse for, at når mange trænere får et trænerjob, så hører de ikke mere til det. Så får de bare lov til at passe sig selv, siger specielkonsulent Jan Darfelt.

Skal man tro en undersøgelse lavet i 2010 af Syddansk Universitet, så har dansk idræt et stort problem, hvor trænere udnytter deres spillere. Undersøgelsen viser at otte procent af 13 - 17 årige idrætsudøvere har haft et seksuelt forhold til deres træner.

- Det er ødelæggende for klublivet og dem, der kommer i klubben, når sådan noget sker, fordi det trækker en masse dårlige ting efter sig. Det er ikke sjovt at være træner efter sådan en sag, og det er heller ikke sjovt at sidde i bestyrelsen, siger Jan Darfelt.

Undersøgelsen viser at størstedelen af sexforholdene er frivillige kæresteforhold mellem træner og spiller. Men det er stadig ulovligt selvom spilleren er over 15 år. § 223 i straffeloven - kendt som skolelærerparagraffen - siger at Den, som har samleje med en person under 18 år, der er den skyldiges adoptivbarn, stedbarn eller plejebarn eller er betroet den pågældende til undervisning eller opdragelse, straffes med fængsel indtil 4 år.

- Der er overtrædelser af straffeloven vedrørende seksuelle krænkelser i samfundet generelt, og idrætsforeninger er jo et spejl af samfundet. Hvor mennesker mødes der sker sådan noget. Det må vi i DIF tage et medansvar for, og det gør vi også, siger Jan Darfelt.


Seneste nyt

fra Nordjylland