Sportsekspert: AaB’s angribere er for dårlige

Sportsekspert Hans Peter Rytter evaluerer AaB’s angrebsspillere og deres mange angrebsproblemer.

- Deres angribere er for dårlige. De scorer for få mål. De har ikke en oplagt angriber til at lave mange mål, og man skal have en til at lave mange mål, hvis man vil med helt op i toppen af rækken.

Sådan lyder dommen fra sportseksperten, Hans Peter Rytter. I tirsdagens Nordjylland Live, Sport med Rytter, evaluerede han hver angrebsspillers foreløbige præsentation på banen, og han har ikke meget tillid til AaB’s angrebsspillere denne sæson.

Cheftræner Lars Søndergaard fastholder dog troen på sine unge angribere, som efter fredagens kamp mod FC Nordsjælland ikke har scoret for syvende kamp i træk. 

quote Bassogog har en spidskompetence i hurtighed, men en meget dårlig afslutningsteknik. Det virker nærmest tilfældigt, om han scorer eller ej. En målscorer, det er han ikke. Han var måske endnu bedre på en kant.

Hans Peter Rytter, Sportekspert

I fredagens kamp skulle Christian Bassogog sammen med Jannik Pohl forsøge at løse scoringskrisen for AaB. Begge havde fine muligheder før pausen, men scorede ikke.

- Bassogog har en spidskompetence i hurtighed, men en meget dårlig afslutningsteknik. Det virker nærmest tilfældigt, om han scorer eller ej. Han har den store fordel, at han selv kan komme frem til nogle chancer, men en målscorer, det er han ikke. Han var måske endnu bedre på en kant, siger Hans Peter Rytter.

Christian Bassogog har med sine tre mål denne sæson klaret det bedst som angriber. Jannik Pohl har endnu ikke scoret nogle mål denne sæson, som han startede med kyssesyge, og derfor har han kun spillet fire hele kampe indtil videre.

- Han arbejder ihærdigt, men laver ikke mange mål. Og det har jeg også svært ved at se ham komme til. Om man så gav ham 30 kampe, ville han ikke komme op på de otte mål, siger Hans Peter Rytter.

Rytter sammenligner Jannik Pohl med Nicklas Helenius, og her mener han, at Pohl er meget mere arbejdsivrig, men han giver ikke troen på, at han scorer, ligesom Nicklas Helenius gjorde. Rytter forudser, at han højest kommer til at lave seks mål denne sæson.

Sportseksperten har heller ikke meget tiltro til Edison Flores, som har scoret et mål denne sæson.

- Han er for svag fysisk og kan ikke begå sig inde i straffesparksfeltet. Jeg tror egentlig, han kunne være en udmærket kantspiller. Han er også ramt af skader. Heller ikke ham kommer til at lave ti mål i en sæson, siger Hans Peter Rytter.

Ifølge Rytter er en af kendetegne ved AaB’s angrebsproblemer, at de skiftes til at være skadet. Lige nu er de seks angribere og tre af dem sidder udenfor.

quote De kan alle sammen lave en håndfuld mål – de mangler bare én, der kan komme op på de 15 mål.

Hans Peter Rytter, Sportekspert

Den forholdsvis nye spiller på holdet, Sebastian Grønning har også været skadet i et stykke tid, og han har 0 mål på måltavlen. Alligevel tror Rytter dog på, at han vil få en del mål i kassen i løbet af sæsonen.

- Jeg kan se nogle spændende ting i ham. Stor springkraft, rimelig hurtighed, fysisk styrke. Om to sæsoner tror jeg, han laver 10-12 mål på en sæson, siger Hans Peter Rytter.

Thomas Enevoldsen har kun scoret et mål i sæsonen indtil videre, men ham har Rytter dog lidt mere tillid til.

- Enevoldsen har været skadet og kun været med halvdelen af kampene. Han er den eneste klasseangriber, de har. Men det er fordi, han er en klassespiller. Havde AaB haft fire eller fem gode angribere, havde Enevoldsen ikke været angriber, så havde han spillet på midtbanen i stedet for. Men han har gjort det rigtig godt. Det er ham, jeg har de største forventninger til, siger Hans Peter Rytter.

Kasper Risgaard har lavet 42 mål i hans karriere i Super Ligaen, men denne sæson har han kun lavet et mål indtil videre.

- Han er ikke angriber. Han er rigtig god, når han kommer snigende fra midtbanen og kommer ind i feltet og kan få afsluttet. Men det siger igen alt om AaB’s angrebsproblemer, fordi man nærmest desperat har hivet ham op i angrebet, for hvad skal man ellers gøre, siger Hans Peter Rytter.

Lars Søndergaard mener, at det nok skal komme for de unge angribere, men ifølge Rytter er der altså ikke nogen af AaB’s angribere, der kommer til at score mange mål.

- De kan alle sammen lave en håndfuld mål – de mangler bare én, der kan komme op på de 15 mål, siger Hans Peter Rytter.

Hvis Rytter skal, vil han sætte sine penge på Thomas Enevoldsen.

- Hvis de spillede lige meget, var jeg ikke i tvivl om, at Enevoldsen blev topscorer, men han er også skadet indimellem, slutter Hans Peter Rytter.

Ifølge ham ender AaB formentlig sæsonen på en 6-7. plads. 


Seneste nyt

fra Nordjylland