Spritbilist slipper billigt

Spritbilisten, som i pinsen kørte galt ved Øster Hurup, slipper med en sigtelse for overtrædelse af færdselsloven. Politiet kan ikke sigte ham for spirtkørsel, fordi de ikke sendte en patrulje til ulykkesstedet, og det indrømmer de var en fejl.

Føreren af den grå Citroën, som i pinsen kørte galt ved Øster Hurup kan se frem til en sigtelse for overtrædelse af færdselsloven. Derimod kan politiet ikke sigte ham for spritkørsel.
- Han bliver derimod sigtet for overtrædelse af færdselsloven i forhold til dårlig placering på vejen og for at køre væk fra en bil, som han havde beskadiget, siger Ole Jensen vicepolitikommissær ved Nordjyllands Politi til TV2/Nord.

Politiet har ikke kunnet tage en blodprøve fra spritbilisten, fordi vagthavende ved Nordjyllands Politi valgte ikke at sende en patrulje ud til et ægtepar, der havde taget bilnøglerne fra den påvirkede bilist. Det var fejl, indrømmer politiet i dag.

- Der er talt klar om en fejldisponering fra vagthavnede fra starten, siger Jørn Aabye chefpolitiinspektør fra Nordjyllands Politi til P4 Nordjylland.

Jørn Aabye vurderer, at politiet burde have sendt en patrulje.

Den formodede gerningsmand er fundet. Han kan se frem til en bøde og eventuelt et klip i kørekortet.


Seneste nyt

fra Nordjylland