Spritfabrikken lukker

De Danske Spritfabrikker i det vestlige Aalborg lukker. 14 medarbejdere mister jobbet.

En epoke er forbi efter 176 år. De Danske Spritfabrikker i Aalborg er fredag blevet solgt og Spritfabrikkens 14 medarbejdere mister jobbet.

- Jeg beklager meget, at Spritfabrikken flytter. Spritfabrikken har været en væsentlig del af Aalborgs identitet gennem en menneskealder. Jeg føler med de dygtige medarbejdere, der i dag udfører et rigtig godt arbejde på Spritfabrikken i Vestbyen, og som nu kommer til at stå uden arbejde. Det er mit håb, at det hurtigst muligt vil lykkes dem at finde et nyt og meningsfyldt arbejde, siger Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen i en pressemeddelelse.

Arcus Denmark A/S har hidtil drevet Spritfabrikken, men bygningerne overtages nu af entreprenørfirmaet A. Enggaard, som har planer om at bruge området til kulturaktiviteter og beboelse.

- Jeg er sikker på, at køberens planer vil komme til at skaffe endnu flere arbejdspladser i området - både i selve anlægsfasen og i den efterfølgende "driftsfase", og jeg er overbevist om, at Spritfabrikken på en helt ny måde vil komme til at skabe udvikling i Vestbyen og være med til at danne et naturligt link til Aalborg Midtby, fortæller Thomas Kastrup-Larsen.

Få et indblik i Spritfabrikkens unikke historie.


Seneste nyt

fra Nordjylland