Stabilt regnskab fra TK Development

 Stabilt regnskab fra TK Development

TK Development giver et stabilt overskud til aktionærerne efter et regnskabsår med et fald i omsætningen.

Ejendomsudviklingsselskabet TK Development A/S har stabilitet i regnskabstallene. Årsregnskabet for 2007/08 indeholder godt nok et fald i omsætningen på 132 millioner kroner, men årets resultat efter skat på 272 millioner kroner er kun 27 millioner kroner lavere end året før, og aktionærernes andel af resultat er på 249,5 millioner kroner, hvilket er helt på niveau med
sidste år.

Ledelsen er tilfreds med regnskabet, og der ventes fremgang i det kommende regnskabsår, hvor målet er et overskud på 300 millioner kroner efter skat.

Der er stadig en betydelig usikkerhed i selskabet. Selskabet og seks personer er sigtet af bagmandspolitiet for urigtig indtægtsførelse og kursmanipulation. Sigtelsen vedrører årene
2000/01 til 2003/04, og selskabet har ikke noget konkret bud på, hvordan et negativt udfald af sagen vil påvirke fremtiden, men risikoen erkendes.

- Såfremt udviklingen i sagsforløbet måtte bevirke, at en eller flere af de sigtede må fratræde, vil dette ligeledes kunne have en negativ afledt effekt for koncernen. I det tilfælde at der måtte ske domfældelse, kan koncernens omdømme lide skade med negative konsekvenser for aktivitet og indtjening til følge, skriver selskabet i årsregnskabet.

Kreditkrisen har naturligvis ikke undgået TK Developments opmærksomhed, men selskabet føler sig ikke ramt.

- Der hvor vi mærker kreditkrisen for nuværende, er på
købersiden. Der er færre til at købe de projekter nu. For
nærværende kommer vi ikke til at mærke det. Investorerne vil forsøge at presse os på prisen, men de gode projekter får man stadig en god pris for, mens lidt dårligere varer ikke giver en god pris, siger TK's koncernchef, Frede Clausen, til RB-Børsen.

/ritzau/


Seneste nyt

fra Nordjylland