Fortsat brand i kyllingefarm

Smede og røgdykkere blev tilkaldt til branden i Sønder Onsild for at sikre vandforsyning til farmens kyllinger.

Søndag morgen opstod der brand i en hal ved en kyllingefarm ved Sønder Onsild syd for Hobro. Her til aften brænder det endnu.

- Slukningen pågår stadigvæk, og det bliver nok ved natten igennem og op ad dagen i morgen. Det er på grund af alt det halm, der er inde i bygningen, siger Claus Haparanda, der er indsatsleder fra Nordjyllands Beredskab.

Branden er formentligt opstået grundet en gnist fra udstødningen på en bobcat, der kan have antændt halmballerne i hallen.

Branden kan ses ude fra motorvejen.

- Vi kører lidt vagtskifte, for at folk kan komme hjem og få noget søvn. Lige nu er vi ni mand i gang, fortæller indsatslederen.

Brandslukningen har haft betydning for vandforsyningen til farmens kyllinger. Alt det udstyr der havde med vandforsyningen at gøre er inde i den brændende bygning. Derfor har både smede og røgdykkere været kaldt til stedet for at sikre fortsat vandforsyning.

- Vi har haft nogle smede tilkaldt, og nogle røgdykkere har været inde og skrue på nogle anlæg. Der var nogle plastikrør som var smeltet, så dem har vi fået skiftet. Det er ret vigtigt, for de kyllinger drikker 30.000 liter vand i døgnet, fortæller Claus Haparanda.

Ingen er kommet til skade ved branden.

Det er 680 bigballer, der brænder.


Seneste nyt

fra Nordjylland