Ny tv-serie: Stadsarkivet viser fortidens Aalborg og Nordjylland frem

I en ny serie besøger TV2 Nord Stadsarkivet i Aalborg, som ligger inde med millioner af billeder og film fra Nordjylland fra det seneste århundrede.

Stadsarkivet i Aalborg har en af landets største samlinger af billeder, film og lyd, der viser historien via store og små begivenheder i landsdelen gennem tiden.

6.000.000 billeder, 5.000 filmklip, 1000 timers lydoptagelser og 11 kilometer dokumenter. Så meget materiale er der i arkivet, og noget af det kan dateres tilbage til 1850’erne.

Siden årtusindeskiftet har Stadsarkivet i Aalborg arbejdet med at digitalisere de mange billeder og film om Aalborg og Nordjylland, så materialet også i fremtiden er sikret. Et arbejde, der langt fra er færdigt.

- Vi digitaliserer af to grunde. Både for at bevare materialet, som med tiden går til, hvis ikke det bliver digitaliseret. Men vi gør det også for at dele denne skat, og sprede brugen af arkivet, så så mange som muligt kan få del i det, der står på hylderne, fortæller Bente Jensen, der er arkivar hos Aalborg Stadsarkiv.

I den nye programserie, der hedder 'Stadsarkivet', dykker arkivarerne sammen med tv-holdet ned i det omfattende materiale for at finde unikke klip og billeder fra landsdelen.

Trailer for programmet 'Stadsarkivet'.

For eksempel viser Stadsarkivet den allerførste film fra Aalborg frem.

Den er fra 1910, hvor Rytterstatuen af Christian IX blev afsløret, og dengang havde hjemme på Nytorv i Aalborg.

Klip fra programmet 'Stadsarkivet'.

Program-serien 'Stadsarkivet' har premiere onsdag den 24. oktober klokken 19.50 på TV2 Nord Salto og bliver sendt de næste otte onsdage, ligesom udsendelserne også kan findes på TV2 Nords app og på tv2nord.dk.

Allerede nu har de første to programmer af 'Stadsarkivet' snigpremiere på serie-siden.
Den finder du her. 


Seneste nyt

fra Nordjylland